De 10 populairste recepten van 2017

 

Iets waar ik altijd benieuwd naar ben aan het eind van het jaar zijn de meest bezochte recepten. Wat was er nou het meest populair het afgelopen jaar? Voor de gene die hier net als ik nieuwsgierig naar zijn, heb ik het even allemaal op een rijtje gezet. psa2010.jpg1. Vispakketjes met pesto uit de oven.
Met stip op 1 staat dit enorm makkelijke recept. Om een bepaalde reden word deze elke dag zo enorm veel meer bekeken dan de rest. Ergens snap ik het ook wel, want deze vis pakketjes stonden deze kerst ook bij ons op tafel.

dscn12161.jpg2. Aardappel ovenschotel met gehakt en boursin.
Ovenschotels doen het altijd goed. En helemaal wanneer er boursin aan is toegevoegd. Het recept is al online gekomen toen ik nog maar net begonnen was, maar hij doet het nog steeds goed.

psa1691-1.jpg3. Gnocchi ovenschotel met romige tomatensaus.
Dit is nog zo’n voorbeeld van zo’n makkelijke ovenschotel. Een ovenschotel met gnocchi beschouw ik echt als comfort food. Het is dus best begrijpelijk dat dit recept zo hoog is geëindigd dit jaar.

dscn0665.jpg4. Tosti van een zacht broodje.
Ik plaatste dit recept in 2015 online omdat ik gewoon enorm nieuwsgierig was naar het resultaat. En blijkbaar ben ik niet de enige. Misschien moet ik deze tosti weer eens gaan maken. Hij blijft lekker namelijk.

psa2337.jpg5. Kerst voorgerecht: Courgette soep met kruidenkaas. 
Ik weet al precies waarom dit recept dit jaar in de top 10 is beland. De afgelopen weken stond hij namelijk vaak hoog op de lijst toen iedereen opzoek was naar kerst recepten. Vorig jaar hoorde ik al van aardig wat mensen dat ze deze soep met kerst hadden gegeten. En dit jaar is dat dus nog steeds zo.

dscn0603.jpg6. Ontbijt met warme appel. 
Één van mijn allereerste recepten van mijn blog en nog steeds een ontbijt die ik heel erg lekker vind. Lekker makkelijk en snel om te maken.

dscn0778.jpgdscn0781.jpg
7. 2x snelle hapjes op een stokje.
Mijn eerste recept is blijkbaar ook nog steeds populair. Ik kan het ergens wel begrijpen. Ik ben namelijk ook altijd benieuwd naar het eerste recept van een blogger. Gewoon om te zien hoe het nou eigenlijk allemaal begon.

dscn1940.jpg8. Bloemkool met cheddar kaas. 
Een recept wat ik helaas niet zo vaak kan maken. Maar wel een heel lekker recept. Een leuke variatie op de traditionele bloemkool met kaassaus.

psa1256.jpg9. Tortellini met spinazie uit de oven.
Leuk om mijn meest favoriete recept zo hoog te zien staan. Nou heb ik veel favoriete gerechten. Maar als kind stond deze toch wel op nummer 1. Als ik jarig was, wilde ik altijd dit eten. Later heb ik er dus een eigen draai aan gegeven waardoor ik hem op mijn blog met jullie kon delen.

dscn12521.jpg10. Rijst ovenschotel met spinazie. 
Als laatste sluiten we af met nog een ovenschotel. En ook nog eens een gezonde met een Mediterraanse twist. De zomer was al voorbij toen ik dit recept online zette. Dit recept deed me daar wel een beetje aan terug denken.

Leuk om te zien dat de ovenschotels zo populair zijn geweest het afgelopen jaar. 6 van de 10 recepten moeten namelijk in de oven. Iets wat ik wel snap, aangezien het er altijd wel mooi uit ziet. Het is ook nog eens makkelijk om te maken en heel erg lekker.
Eens kijken wat voor lekkere dingen we dit jaar weer gaan maken.

Fijne jaarwisseling iedereen!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s