Geroosterde paprika uit de oven

In het vorige recept kon je al lezen hoe ik die heerlijke chorizo gehaktballetjes maakte. Nou is chorizo een vrij uitgesproken smaak waar niet alles bij past. Om die reden leek het me wel lekker om er wat geroosterde groente uit de oven bij te doen. Geroosterde paprika om precies te zijn. Iets waar je niet veel fout aan kan doen en iets wat vrijwel overal bij past.
Ik gebruikte gelijk weer eens dat overheerlijke geroosterde paprika poeder waardoor het in mijn oven meteen rook als of ik iets lekkers op de barbecue had gelegd. Samen met de gehaktballetjes, verse tomatensaus en de rijst heb je een complete maaltijd op tafel staan. Het voordeel van dit recept is dat je het ook makkelijk kunt combineren met rijst, pasta of aardappel. Het is maar net waar je die avond trek in hebt.


Dit heb je nodig voor 3 tot 4 personen:

  • 3 paprika’s, bijvoorbeeld in 3 verschillende kleuren
  • 2 el olie
  • 1 tl provencaalse kruiden
  • 1 1/2 tl gerookt paprika poeder
  • 1 rode ui
  • een paar el verse fijngehakte basilicum
  • zout en peper

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snijd de ui in halve ringen en de paprika’s in reepjes van ongeveer 1 cm dik.
Leg ze op een bakplaat of in een braadslee.
Besprenkel ze met de provencaalse kruiden, gerookt paprika poeder, zout en peper.
Schenk de olie erover en hussel alles goed door elkaar.
Zet het in de oven voor 30 minuten en schep het halverwege een keer om.
Haal het uit de oven en bestrooi met de verse basilicum.

Eet smakelijk!

2 reacties op ‘Geroosterde paprika uit de oven

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s