2 x Snelle hapjes op een stokje

DSCN0778 DSCN0781

 

 

 

 

 

Op de dag dat ik dit schrijf ben ik jarig, dus tijd voor wat lekkere hapjes die ik van de week maakte! Ik vierde het afgelopen week al en het was warm dus ik had besloten er niet al te veel werk van te maken. Ondanks dat het enigszins een bijzondere verjaardag was. Ik werd namelijk 25 op de 25e haha. Omdat we mijn verjaardag buiten vierde, wilde ik wat koude hapjes. Het was immers al warm genoeg. Ik vond gewoon wat kaas en worst op een bordje wat afgezaagd. Ik heb dat idee eigenlijk gewoon een beetje opgepimpt. Misschien ook wel leuk om met kinderen te maken (wel onder toezicht natuurlijk). DSCN0779

Antipasti spiesjes: ongeveer 16 stuks.

  • 1 salami of cervelaat worst
  • 2 pakken parmaham of prosciutto
  • 1 pot geroosterde paprika
  • 250 gr cherry tomaten
  • saté stokjes

Zo maak je het:

Snijd de salami of cervelaat in plakken en was de tomaten. Laat wat paprika’s goed uitlekken, dep ze droog en snijd ze in hap klare stukken. Vouw de parmaham of prosciutto door de helft en rol op. Prik hem aan je saté stokje gevolgd door een stukje paprika, een cherry tomaatje, een stukje paprika en sluit af met een plakje salami of cervelaat. Leg hem op een leuk bord en ga verder tot je ingrediënten op zijn. Ik had wat worst over dus dat heb ik er gewoon bij gelegd. Serveer direct of bewaar het met plastic folie in de koelkast.DSCN0782

Komkommer hapjes: ongeveer 16 stuks

  • 1 komkommer
  • 1 pakje kruiden roomkaas
  • 1 pakje gerookte zalm en/of ham
  • kleine prikkertjes

Zo maak je het:

Was de komkommer en snijd hem in plakken. Besmeer ieder plakje met wat kruiden roomkaas. Snijd de zalm in reepjes en rol op. Rol de ham op en snijd de opgerolde plak door de helft. Prik de zalm en/of de ham met een klein prikkertje op de komkommer. Serveer direct of bewaar met plastic folie in de koelkast.

Eetsmakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s