Gnocchi ovenschotel met romige tomatensaus

_PSA1691.jpg
Soms moet je rare capriolen uithalen om een foto te krijgen zoals je hem wilt. Het beste licht voor deze foto was gewoon op het aanrecht. Maar omdat ik graag een foto van bovenaf wilde, moest ik dus voor het raam op een stoel gaan staan. En dan krijg je volgens mij best wel eens rare gezichten van mensen die voorbij lopen. Gelukkig heb ik wel de foto die ik wilde. En daar gaat het om.
Een ovenschotel is af en toe echt comfort food. En aangezien het deze dag nogal somber en regenachtig was, had ik het dus onbedoeld perfect gepland. Echt een maaltijd waar je heel even alleen aan eten denkt en niet aan de regen. Al heb ik geen regen nodig om aan eten te denken hoor. Ik denk eigenlijk altijd aan eten.In deze schotel maak ik gebruik van braadworst, maar je zou ook gewoon gehakt kunnen gebruiken. En de vegetarische mensen zouden het kunnen vervangen voor wat extra groente zoals paprika bijvoorbeeld. Als je nou niet van gnocchi houd, kun je ook voor tortellini kiezen. Weer genoeg mogelijkheden om te variëren en het naar jou smaak aan te passen. Het voordeel van dit recept, is dat je alles van te voren kunt maken. Het enige wat je ’s avonds hoeft te doen is de kaas erover verdelen en hem in de oven te schuiven.  Ideaal voor als je gasten te eten hebt. Zo hoef je je gasten niet zo lang alleen te laten._PSA1702.jpg
Dit heb je nodig voor 4 personen:

 • 500 gr gnocchi
 • ± 300 tot 400 ml passata
 • 100 gr mascarpone
 • 1 courgette
 • 250 gr kastanje champignons
 • 300 gr braadworst (ik had kip)
 • 3 takjes verse basilicum (of 1 tl gedroogd)
 • 3 takjes verse oregano (of 1 tl gedroogd)
 • 1 bol mozzarella
 • 1 hand geraspte parmezaanse kaas
 • 1/2 tl suiker
 • zout en peper naar smaak

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de courgette in blokjes en de champignons in plakjes. Verwijder het vliesje van de worst.
Verhit een grote pan met dikke bodem met wat olie of boter en verkruimel de worst in stukken in de pan. Dit kan met je handen maar ook met een houten lepel. Bak de worst in een paar minuten gaar en los.
Voeg de groente toe en bak 5 minuten op middel hoog tot hoog vuur tot de groente geslonken en bijna gaar zijn.
Voeg de passata en de mascarpone toe en meng goed. Breng op smaak met suiker, zout en peper en laat alles 5 tot 10 minuten koken tot de groente beetgaar zijn.
Hak de kruiden fijn en voeg dit toe aan je saus.
Breng ondertussen een grote pan met water aan de kook en kook de gnocchi tot ze boven komen drijven. Zorg ervoor dat je ze kookt als je saus bijna klaar is. Gnocchi is namelijk snel gaar. Giet het af en voeg ze bij de pan met saus.
Roer goed door en schep alles in een ovenschaal. Snijd de mozzarella in plakjes en verdeel ze oven de bovenkant van je saus. Garneer de bovenkant met wat parmezaanse kaas en bak alles in de oven voor 25 minuten.
Als je alles van te voren maakt, kan het zijn dat hij wat langer in de oven moet om goed warm te worden.

Eet smakelijk!

4 gedachten over “Gnocchi ovenschotel met romige tomatensaus

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s