Dip met bieslook en gerookt paprikapoeder

_PSA4553.jpg
Sommige recepten zijn het lekkerste wanneer ze per toeval ontdekt worden. Dat geld ook voor dit recept. Er was een kleine crisis op het werk ontstaan bij de demo die wel eens op zaterdag plaats vind. Normaal gesproken doe ik die demo’s zelf, maar deze keer was dat niet het geval. Er ging iets niet helemaal goed waardoor ik snel iets in elkaar moest flansen om de demo te redden. Nadat mijn collega naar winkel was gerend om lukraak wat ingrediënten mee te nemen, heb ik deze dip gecreëerd. We gebruikte wat wortel en komkommer stukjes om te dopen en stopte alles in 1 persoons bakjes waardoor er ineens toch nog iets lekkers op tafel verscheen. Mijn collega’s waren natuurlijk mijn eerste proefpersoon, aangezien ik door de plotselinge stress niet echt wist wat ik nou precies gemaakt had. Gelukkig was iedereen enorm enthousiast en moest ik meteen het recept opschrijven. Toen ik zelf mijn creatie proefde, vond ik meteen dat hij, naast de groente,  ook erg geschikt zou kunnen zijn als dip bij een lekkere zak chips (zoals je op de foto ziet) of bij wat gebakken aardappeltjes. Een dip die bij meerdere dingen gebruikt kan worden dus. _PSA4564.jpg
Dit heb je nodig:

  • 2 á 3 el creme fraiche
  • 1 el mayonaise
  • scheutje citroensap
  • een flinke pluk bieslook, fijngehakt
  • snufje knoflook poeder
  • kleine 1/2 tl ui poeder
  • kleine tl gerookt paprika poeder
  • zout en peper
  • groente, aardappel of chips om te dippen

Zo maak je het:

Doe de creme fraiche en de mayonaise in een kom en voeg een scheutje citroensap toe.
Roer even door en voeg hierna alle kruiden toe.
Breng op smaak met zout en peper en roer goed door.
Proef even en voeg eventueel wat extra van de ingrediënten toe als dat nodig is.
Serveer direct of bewaar een paar uur afgedekt in de koelkast.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s