Kerst voorgerecht: Courgette soep met kruidenkaas

_PSA2337.jpg
Yes, de feestdagen komen er weer aan! En dat betekent dat we weer een gezellige periode tegemoet gaan. Maar voor mij betekent dat ook dat het een drukkere periode gaat worden. Maar toch probeer ik om wat kerstreceptjes voor jullie te maken. Dit is er in ieder geval één. Bij ons thuis word er met kerst altijd flink uitgepakt met het diner. Vorig jaar deden we dat met een dinerbox van een restaurant (waar ik vorig jaar een review over geschreven heb), maar dit jaar gaan we het weer eens helemaal zelf doen. En met ‘we’ bedoel ik mijn ouders, oom, tante en oma. Oké, oma kookt zelf niet, maar die helpt natuurlijk wel mee met opeten. Ons menu bestaat meestal uit een koud en warm voorgerecht, een soep, een hoofdgerecht en een nagerecht. Ja ik weet het, dat lijkt veel. Maar de voorgerechten zijn expres niet zo heel groot. En de soep is er zodat we voor het hoofdgerecht wat meer tijd hebben in de keuken. Hij is vaak niet zo zwaar. Meestal serveren we het in een klein kopje zodat het niet teveel is. Deze soep is dit jaar voor mijn rekening. En natuurlijk geef ik jullie vandaag het recept. Zo kunnen jullie toch een beetje mee eten met ons. 
_PSA2346.jpg
Dit heb je nodig voor ± 1 liter soep:

  • 2 courgette
  • 1 grote ui of 2 kleine
  • 2 tenen knoflook
  • 1 liter groente bouillon
  • 90 gr kruidenkaas, zoals Boursin of Paturain
  • 2 el fijngehakte bieslook
  • zout en peper

Zo maak je het:

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Halveer de courgette en snijd ze in plakken.
Verhit wat olie of boter in een grote diepe pan en bak de ui en knoflook in 5 minuten zacht.
Voeg de courgette toe en bak een minuut mee.
Schenk de bouillon erbij en zorg dat de courgette net onder staat. Bij mijn pan is dit ongeveer een liter.
Breng aan de kook, doe de deksel op de pan en zet het vuur laag.
Laat hem ongeveer 15 tot 20 minuten koken tot de groente zacht is.
Zet het vuur uit en blend alles met een staafmixer tot een gladde soep.
Zet het vuur weer aan op een laag pitje en schep de kruidenkaas door de soep.
Blijf net zo lang roeren tot de kruidenkaas in zijn geheel mooi is opgenomen.
Proef even en breng eventueel op smaak met zout en peper.
Verdeel over de borden of kommen en besprenkel met wat verse bieslook.

Deze soep is trouwens heel makkelijk van te voren klaar te maken. Bewaar hem afgedekt en verwarm hem de volgende dag gewoon even in de pan tot het kookt.

Eet smakelijk!

2 thoughts on “Kerst voorgerecht: Courgette soep met kruidenkaas

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s