Ovenschotel met zoete aardappel en kip

_PSA4037.jpg
Zoete aardappel is echt zoiets wat niet heel vaak bij ons op tafel staat. Het heeft een vrij specifieke smaak waardoor ik het niet altijd even makkelijk vind om het te combineren. Deze week had ik er weer spontaan trek in en ben ik toch maar even gaan brainstormen. Het resultaat is een heerlijke ovenschotel geworden met kip, tomaat en spinazie. Een ovenschotel is bij mij niet compleet zonder en klein beetje kaas erover. Maar voor de variatie koos ik deze keer voor geraspte mozzarella. Voor een beetje meer pit voegde ik wat kruiden toe. Ook had ik nog een klein restje mascarpone in de koelkast staan die juist voor een klein beetje romigheid zorgde. Het is in ieder geval een ideaal recept voor bijvoorbeeld een regenachtige dag. _PSA4048.jpg
Dit heb je nodig voor 3 tot 4 personen:

  • ± 600 gr zoete aardappel
  • 3 tomaten
  • 150 gr verse spinazie
  • 350 gr kipfilet of kippendijfilet
  • 1 ui
  • 2 el mascarpone (creme fraiche kan eventueel ook)
  • 100 gr geraspte mozzarella of andere kaas
  • 1 tl provencaalse kruiden
  • 1 tl paprika poeder
  • snufje cayennepeper
  • zout

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Schil de aardappels en snijd ze in blokjes van ongeveer 2 cm.
Kook ze ongeveer 5 minuten voor in kokend water en giet ze af.
Snijd de tomaten in blokjes en de ui in kleine stukjes.
Verwijder eventuele vetrandjes van de kip en snijd het vlees in dunne reepjes.
Voeg wat olie toe aan een wok of andere diepe pan en laat heet worden.
Bak de kip voor een minuut en voeg de kruiden toe.
Ga verder met bakken tot de kip rondom wat gekleurd is (het hoeft nog niet gaar te zijn).
Voeg de ui toe en bak nog 2 minuten.
Schep de tomaten erdoor en voeg hierna handje voor handje de spinazie toe.
Blijf roeren tot de spinazie geslonken is.
Roer de mascarpone erdoor en breng alles op smaak met wat zout of extra cayennepeper.
Voeg de aardappel toe en meng even door.
Zet het vuur uit en schep alles in een ovenschaal.
Probeer het overtollige vocht een beetje in de pan te houden als je het anders te nat vind.
Verdeel de geraspte mozzarella erover en bak in de oven voor 25 tot 30 minuten.
Serveer direct.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s