Ontbijt met warme appel

DSCN0605Dit gerecht is eigenlijk een beetje per toeval ontstaan. Als ik opstond had ik soms wel eens zin in appel met kaneel, maar dan vond ik de smaak van rauwe appel te sterk. Dan deed ik de appel met wat kaneel en suiker in de magnetron tot het zachter was geworden. Toen ik op een dag bij mijn vriend sliep kon ik dit niet doen omdat we toen nog geen magnetron hadden. Met enige aanpassing is dit gerecht dus ontstaan en sindsdien eet ik het alleen nog maar op deze manier. Ik ben niet zo’n type met een grote eetlust ’s ochtends dus ik eet het gewoon zo, maar over de yoghurt is het ook erg lekker. Of wat dacht je van een bolletje ijs erbij als nagerecht! DSCN0603

Dit heb je nodig voor 1 persoon:

  • 1 appel, ik neem meestal pink lady
  • een handje rozijnen, het liefst een nachtje geweld in water maar het hoeft niet
  • 1 thl kaneel
  • 1 el honing
  • 1 el geraspte kokos
  • wat kokos olie om in te bakken, of gewoon olijf olie

Zo maak je het:

Snijd de appel in stukjes en verwarm ondertussen je pan met het kokosvet of olie. Bak de appel een paar minuten tot ze iets zachter zijn. Voeg de kaneel en de rozijnen toe en bak even mee. Schenk de honing er over en laat een beetje karameliseren. Dit duurt niet zo heel lang, hooguit een minuutje. Zet het vuur uit en de in een schaaltje. Besprenkel met geraspte kokos. Soms doe ik er ook wat cocoa nibs bij voor wat crunch.

Eetsmakelijk!

Een gedachte over “Ontbijt met warme appel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s