I love ovenschotels! Net als pasta trouwens, maar dat wist je al. De dag dat ik dit maakte, had ik het vrij druk. Ik had dus geen zin om heel veel werk van het eten te maken. Ik wilde iets wat ik zo in de oven kon schuiven en dat het klaar was als we gingen eten. Nu kun je met een ovenschotel natuurlijk eindeloos variëren. Ik heb hem dus gemaakt met onder andere gehakt, verschillende groente, aardappelschijfjes en boursin. Doe er vooral de groente in die je zelf lekker vindt.
Dit heb je nodig voor 4 personen:
- 450 gr aardappelschijfjes
- 300 gr gehakt
- 1 klein pakje boursin kruidenkaas á 80 gram
- ± 4 á 5 el melk of room
- 1 thl paprikapoeder
- 1 courgette
- 1 grote prei of 2 kleintjes
- 250 gr champignons
- 50 gr geraspte kaas
- eventueel zout en peper
Zo maak je het:
Verwarm je oven voor op 180 graden. Snijd de champignons in vieren en de grotere in zessen. Snijd de prei in halve ringen en de courgette in blokjes van 1 tot 2 cm. Roer in een kommetje de roomkaas met melk of slagroom tot het wat losser is. Verwarm een diepe pan of wok zonder olie of boter. Bak het gehakt tot het bruin en rul is en voeg de groente toe. Bak de groente ongeveer 10 minuten tot de courgette wat zachter is geworden. Breng op smaak met een beetje peper en een klein beetje zout. Doe niet teveel want er komt nog roomkaas en gewone kaas bij en die zijn al zout. Doe de gehakt massa in een ovenschaal en probeer het vocht uit de pan er niet bij de doen. Verdeel over de schaal een theelepel paprika poeder en de helft van het roomkaas mengsel. Roer even door.
Verdeel vervolgens de aardappelschijfjes erover en zorg dat alles zo goed als bedekt is. Verdeel met kleine beetjes de rest van de roomkaas erover en probeer met een lepel een beetje te verspreiden. Verdeel de geraspte kaas erover en bak in de oven voor 30 minuten of tot het goudbruin is.
Eetsmakelijk!
ga ik nu morgen proberen het fruitwater met munt citroen en komkommer en dan ook je schotels – het lijkt me zeer ok en lekker – ben benieuwd
LikeLike
Hm heel lekker, ik had de reacties niet gelezen. Heb rauwe verse aardappelschijfjes gemaakt… Da was niet echt strak plan. Pattatjes waren nog redelijk hard. Maar is dus op te lossen. Was anders perfect kwa smaken
LikeGeliked door 1 persoon
Aardappelschijfjes er rauw op?
LikeLike
Ik gebruik meestal een zak voorgekookte aardappelschijfjes. Als je liever verse gebruikt, zou ik ze wel een paar minuutjes voorkoken
LikeLike
Ga t zeker n keer proberen !!!
LikeLike