Vispakketjes met pesto uit de oven

_PSA2010.jpg
Dit recept is echt ideaal voor de mensen die nog niet zoveel ervaring hebben in de keuken. Vis op deze manier bereiden is namelijk iets wat eigenlijk totaal niet kan mislukken. Ze noemen het ook wel ‘fool proof’. En behalve dat het fool proof is, is het ook nog eens super lekker en gezond. En om het nog makkelijker te maken, geef ik je nog een tip. Je kunt deze pakketjes prima een paar uur van te voren maken en in de koelkast bewaren. Op die manier hoef je het aan het einde van de dag alleen nog maar in de oven te schuiven. Zorg wel dat het op kamertemperatuur is voor het de oven in gaat.
Dus ben je nou een beginnende keukenprins of prinses en zoek je iets om je gasten mee te imponeren? Probeer dan zeker eens dit recept! 
Vinden jullie trouwens ook altijd dat dit soort oven pakketjes er altijd beter uit zien voor ze de oven in gaan dan erna? Om die reden besloot ik dus om de foto’s van te voren te maken. De kleuren zien er dan gewoon veel frisser uit. En op deze manier is de uitkomst voor jullie ook een beetje een verrassing. Maar wees niet bang dat het er echt verschrikkelijk uitziet als het klaar is hoor. Dat is namelijk totaal niet het geval. _PSA2015.jpg
Dit heb je nodig voor 3 personen:

  • 3 pangasius filet
  • 4 tot 6 el groene pesto
  • ± 200 gr cherry tomaten
  • 1 kleine courgette
  • 1 kleine prei
  • 3 el pijnboompitten, eventueel geroosterd
  • 3 el geraspte parmezaanse kaas
  • de rasp van 1 citroen
  • zout en peper

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 graden en leg 3 flinke vellen aluminium folie klaar.
Snijd de courgette doormidden en vervolgens in dunne plakjes.
Snijd de prei in dunne halve ringen en halveer de tomaatjes.
Verdeel in het midden van de vellen aluminium folie de courgette en prei.
Besprenkel met wat zout en peper.
Dep de vis droog met een stuk keukenpapier en leg ze op de groente.
Bestrooi de vis met zout, peper en citroenrasp.
Besmeer ieder stuk vis met 1 of 2 el groene pesto en leg er wat gehalveerde tomaatjes op.
Besprenkel met pijnboompitten en parmezaanse kaas.
Vouw het folie dicht maar zorg dat de bovenkant van het folie de vis niet raakt.
Leg ze op een rooster en zet ze voor 30 minuten in de oven.
Serveer met wat gebakken aardappeltjes of vers gekookte pasta en eventueel een salade.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s