Rijst ovenschotel met spinazie

DSCN1252

Rijst uit de oven eet je meestal niet zo vaak. Deze variant is vrij verassend en ook nog gezond. Met de mediterraanse twist proberen we gelijk een beetje terug te denken aan de zomer. Aan dit recept heb ik kip toegevoegd, maar als je die weg zou laten (voor de vegetariërs) zou je het niet eens missen. Misschien zou je het ook eens kunnen vervangen voor gehakt. Kortom, een leuk recept om eens mee te variëren. DSCN1257

Dit heb je nodig voor 4-5 personen:

 • 250 gr rijst
 • 450 gr diepvries spinazie, ontdooid
 • 250 gr cherry tomaten
 • 1 blik linzen, uitgelekt en afgespoeld
 • 2 kipfilets
 • 1 ui
 • 2 tenen knoflook
 • 150 ml Griekse yoghurt
 • 2 eieren
 • 2 thl gedroogde dille (verse mag ook, gebruik dan wel wat meer)
 • 200 gr feta
 • zout en peper
 • geraspte parmezaanse kaas voor erover heen (optioneel)

Zo maak je het:

Kook de rijst zoals op de verpakking staat en laat afkoelen. Druk zo veel mogelijk vocht uit de spinazie. Snijd de kip in blokjes en halveer de tomaten. Snipper een ui en snijd de knoflook fijn. In een aparte kom breek je de eieren en voeg je de yoghurt, dille, verkruimelde feta, zout en peper toe. Meng goed door en zet apart. Verwarm de oven voor op 190 graden. Verhit een wok met wat olie of boter en bak de kip bijna gaar. Voeg de ui en knoflook toe en bak 2 tot 3 minuten. Voeg de spinazie toe en warm even mee. Zet het vuur uit en voeg de rijst, linzen en tomaten toe en roer tot alles gemengd is.
Vet een grote diepe ovenschaal in met wat olie of boter. Doe de helft van het rijst mengsel in de schaal en doe daar de helft van het natte mengsel erbij. Roer tot het enigszins gemengd is en herhaal de twee stappen. Druk alles een beetje aan en verdeel er eventueel wat parmezaanse kaas over. Bak in de oven voor ongeveer 35 tot 40 minuten of tot alles goed heet en goudbruin is.

Eetsmakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s