Tortellini met spinazie uit de oven

_PSA1256.jpgWaarom ik zo lang heb gewacht om dit recept voor jullie te maken weet ik niet. Dit is namelijk mijn meest favoriete eten ooit en het liefst at ik het vroeger iedere week. Het recept is eigenlijk van mijn moeder. Ze gebruikte altijd tomatensaus uit een pakje. Maar deze keer heb ik ervoor gekozen om de saus zelf te maken. Kost misschien wel iets meer tijd, maar dat is het zeker waard. Toevallig is dit een vegetarisch recept. Maar als je er echt iets van vlees bij wilt, kun je kiezen voor tortellini met vlees vulling of voor spekjes die je door de spinazie kunt doen. Om het iets luxer te maken, zou je ook kunnen kiezen voor verse tortellini. _PSA1254.jpg
Dit heb je nodig voor 3 tot personen:

 • ± 250 tot 300 gr tortellini met kaasvulling
 • 450 gr diepvries spinazie, ontdooid
 • 500 ml passata
 • 1/2 tl kristal suiker
 • 1 tl italiaanse kruiden
 • een flinke scheut witte wijn
 • 1 ui
 • 1 teen knoflook
 • geraspte kaas voor er overheen
 • zout en peper
 • olie

Zo maak je het:

Verhit de oven voor op 220 graden. Snipper een ui en hak de knoflook fijn. Kook de pasta volgens aanwijzing op de verpakking.
Verhit ondertussen een pannetje met wat olie en fruit de ui 3 minuten. Bak de laatste 30 seconden de knoflook mee en blus af met een scheut witte wijn. Laat zachtjes koken tot het grootste deel van het vocht verdwenen is. Roer er wat zout, peper en italiaanse kruiden door. Schenk de passata erdoor en doe de suiker erbij. Breng aan de kook en laat met de deksel op de pan op laag vuur ongeveer 10 minuten koken. Breng eventueel nog extra op smaak en zet het vuur uit.
Doe de spinazie in een andere pan en warm 5 minuten mee. Zorg er wel voor dat je het ergste vocht er uit geknepen hebt voor je het in de pan doet.
Doe de helft van de pasta in een diepe ovenschaal en schenk hier de helft van de saus over. Schep hier de spinazie over heen, gevolgd door de rest van de pasta en de rest van de saus. Verdeel er wat geraspte kaas over en bak in de oven voor ongeveer 20 minuten. Of tot de bovenkant bruin begint te worden.

Eet smakelijk!

Een gedachte over “Tortellini met spinazie uit de oven

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s