Bloemkool met cheddar kaas

DSCN1940.jpgIedereen kent waarschijnlijk wel de gekookte bloemkool met een kaassausje. Ik besloot deze keer om er wat mee te variëren. De bloemkool gaat bijvoorbeeld in de oven en ik gebruik cheddar kaas in plaats van kaassaus. De kaas heeft een vrij specifieke smaak en is vaak veel feller van kleur, wat ik juist leuk en lekker vind. In dit recept kook ik de bloemkool voor zodat ik er zeker van ben dat het gaar is. Je kunt dit ook overslaan, maar dan moet je schaal wel langer in de oven. Het is maar net wat je zelf het fijnste vind. DSCN1944.jpgDit heb je nodig ± 2 personen:

  • 1 kleine bloemkool
  • 2 el mosterd
  • 1 el azijn
  • 1 el olie
  • 6 el room
  • 50 gr cheddar kaas, geraspt
  • zout en peper

Zo maak je het:

Snijd je bloemkool in kleine roosjes. Doe ze in een diepe pan en vul met water tot ze net onder staan. Breng aan de kook en laat ongeveer 8 tot 10 minuten koken. Hoe groter de roosjes zijn, hoe langer je ze moet voorkoken. Kook ze net zo lang tot ze bijna gaar zijn. Giet af en laat ze in de pan zitten. Roer in een kommetje de mosterd, olie, azijn, zout, peper en room door elkaar. Doe het mengsel bij de bloemkool in de pan en schep om. Doe alles in een ovenschaal en bestrooi met geraspte cheddar kaas. Bak in de oven op 185 graden voor 30 minuten. Serveer met aardappels en eventueel een stukje vlees.

Eetsmakelijk!

Een gedachte over “Bloemkool met cheddar kaas

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s