5 kerst tips uit de oude doos

Oké, de titel is misschien niet helemaal de juiste omschrijving van dit artikel. Ik bedoel dus eigenlijk dat ik je 5 recepten laat zien die ik een paar jaar geleden online heb gezet die niet perse voor kerst waren bedoeld, maar dat wel zouden kunnen zijn. Ik was laatst namelijk mijn oude recepten aan het doorkijken omdat we het menu voor 2e kerstdag nog niet helemaal uitgedacht hebben thuis. Ik bedacht me dat wij vast niet de enige zijn die daar wel eens mee worstelen. Dus misschien kan ik je met deze recepten een beetje op weg helpen. DSCN1137Aardappel salade met dille
Misschien denk je met kerst niet meteen aan een aardappel salade. Het klinkt namelijk niet echt spannend of speciaal. Maar als je nou eens iets anders bij je stukje vlees of vis wilt serveren, zou je echt deze salade eens moeten proberen! Omdat de dressing over de warme aardappels heen gaat, trekt het er helemaal in. Hierdoor krijg je echt een heerlijke smaak. Het is zacht en nog een beetje warm, met kruiden en een klein zuurtje van de citroen dressing. Je zou het dus eigenlijk meer kunnen zien als gekookte aardappels met een speciale dressing.

DSCN2207Gevulde tomaten uit de oven

Ik maakte dit recept in het voorjaar, waardoor je er totaal niet bij nadenkt dat dit ook prima voor kerst kan. Als je nog op zoek bent naar een simpel maar kleurrijk groente gerecht, dan zou je deze eens kunnen proberen. Het ziet er namelijk leuk uit op je bord en het is ook nog eens best gezond. Door de kruiden die er gebruikt worden, zou je er een heel Italiaans hoofdgerecht van kunnen maken. Serveer het bijvoorbeeld bij wat verse pasta, een kipgerecht en een salade.

_PSA1139Aardbei rabarber crumble

Een crumble is nagerecht dat bij iedereen wel in de smaak valt. Nou weet ik dat rabarber eigenlijk niet te krijgen is in de winter. Je zou dit daarom ook prima kunnen vervangen voor bijvoorbeeld appel of rood fruit. Serveer het lekker met een bolletje vanille ijs en je nagerecht is compleet.

_PSA1194Gemarineerde kip met rode pesto uit de oven

Zoek je een vleesgerecht wat je bijna niet kunt verpesten, wat makkelijk en niet al te veel werk is? Dan heb ik hier het ideale recept voor je. Ik ga niet zeggen dat dit een snel recept is, want dat is het niet. Kip marineren lukt je namelijk niet in een paar minuten. Toch heb je hier niet veel werk aan. Het is eigenlijk een kwestie van kip marineren en in de oven doen. Makkelijk toch? Serveer dit met bijvoorbeeld aardappel puree en wat groene groente.

_PSA1352Witlof schuitjes met tonijn en appel

Wanneer je een menu probeert samen te stellen, is het de kunst om gerechten te kiezen die niet zo zwaar vallen dat je er snel vol van zit. De voorgerechten kun je daarom beter wat lichter houden. Zoals een visgerecht, een soep of een salade. Deze witlof schuitjes is eigenlijk meer een salade met tonijn en appel, maar dan op een hele andere manier gepresenteerd. Het handige is dat je dit gerecht makkelijk van te voren kunt maken zodat je je meer kunt focussen op de andere gerechten die meer aandacht nodig hebben.

Hopelijk heb ik de keuze voor je kerstmenu iets makkelijker kunnen maken. En natuurlijk wens ik je hele fijne feestdagen toe!

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s