Witlof schuitjes met tonijn en appel

_PSA1352.jpgIn de zomer kiezen we vaak voor wat lichtere maaltijden dan in de winter. In de winter eet je bijvoorbeeld vaker stamppot, terwijl je in de zomer vaker voor een salade kiest. Als je mensen te eten krijgt met dat mooie weer, kan het dus zo zijn dat je ze niet zo’n zware maaltijd voor wilt schotelen. Deze witlof schuitjes zijn daarom het ideale voorgerecht. Je kunt het eigenlijk zien als een salade. Nou is een schaal salade nou niet echt iets waarmee je je gasten kunt imponeren. Dus waarom serveer je het dan niet eens op deze manier? En hoe handig is het trouwens dat je dit gerechtje heel snel, makkelijk en van te voren kunt maken! Zo hoef je dus ook niet heel lang in de keuken te staan. _PSA1362.jpg
Dit heb je nodig voor ± 10 stuks:

  • 1 stronk witlof
  • 1 blikje tonijn
  • 1/2 appel
  • 2 el mayonaise
  • 1 el bieslook, gehakt
  • een klein handje walnoten, grof gehakt
  • scheutje citroensap
  • zout en peper

Zo maak je het:

Snijd het kontje van de witlof en haal de blaadjes los. Ik haalde uit 1 stronk zo’n 10 blaadjes. Leg ze apart op een bord.
Laat de tonijn goed uitlekken en doe het in een schaaltje. Snijd een halve appel in kleine blokjes en doe deze bij de tonijn. Voeg de gehakte bieslook toe samen met wat zout en peper.
Roer de mayonaise erdoor en voeg een scheut citroensap toe naar smaak. Roer alles goed door elkaar en proef of er nog extra zout, peper of citroensap bij moet.
Schep ongeveer een eetlepel tonijn salade in ieder witlof schuitje en besprenkel ze met wat gehakte walnoten.
Leg ze op een leuk bord en serveer. Je kunt er voor kiezen om ze op een groot bord te serveren zodat iedereen kan pakken wat hij/zij wil.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s