Kerst hapje: Lepel met paté en cranberry compote

_PSA2395.jpg
Zijn jullie klaar voor het volgende kerst hapje? Voor de mensen die bijna geen tijd hebben om in de keuken te staan en toch wat lekkers neer willen zetten, zijn deze hapjes echt perfect! Want binnen een paar minuten heb je deze al op tafel staan. Eigenlijk hoef ik er bijna geen recept bij te schrijven (bij wijze van spreken natuurlijk). Paté met cranberry is zo’n typische ‘feestdagen combinatie’. Vind ik tenminste. Heel vaak zie je tenminste 1 van deze dingen in de winter op tafel staan als je gasten hebt. Dus waarom combineren we ze niet gewoon tot 1 enorm lekker hapje. Trouwens, ben ik de enige die altijd moet nadenken hoe je cranberry nou precies schrijft? Ik vergeet vaak of het nou met een ‘a’ of met een ‘e’ geschreven word. En als hulpmiddel denk ik altijd aan mijn oma. Ja dat klinkt gek, ik weet het. Maar mijn oma zegt onbekende woorden vaak heel fonetisch. Ze kan namelijk totaal geen Engels. En aangezien cranberry best wel een Engels woord is, spreekt ze het letterlijk uit zoals het er staat. Zo gebruikt ze gezichtsproducten die de naam ‘milk & honey’ hebben. Mijn oma spreek dat dus uit als ‘miluk en hoonie’. Echt hilarisch natuurlijk, maar ook heel handig af en toe. _PSA2398.jpg
Dit heb je nodig voor 6 lepels:

  • 70 gr paté, bijvoorbeeld roompaté of Ardenner paté
  • 1 flinke hand gemengde sla, vooral de zak met van die rode blaadjes erin staat leuk
  • 1 klein handje walnoten
  • een paar lepels cranberry compote
  • 6 leuke amuse lepels

Zo maak je het:

Hak de walnoten fijn en leg ze apart op je snijplank.
Scheur wat grotere sla blaadjes in stukken. De kleinere die gewoon op de lepel passen kun je heel laten.
Leg op iedere lepel een paar blaadjes sla. Probeer een mix van groene en rode blaadjes erop te leggen.
Pak met een theelepel een flinke hoop paté en vorm er enigszins een balletje van met je handen.
Ik pakte ongeveer het formaat van een walnoot.
Maak ze dus niet te groot. Je moet het hapje tenslotte in 1 keer in je mond kunnen stoppen.
Rol de balletjes door de gehakte walnoten en leg ze op de lepeltjes met sla.
Druk ze een klein beetje platter en leg er voorzichtig met een nieuw theelepeltje een klein beetje compote op.
Ik gebruikte ongeveer een halve theelepel compote per lepel.
Anders gaat de compote iets te veel overheersen naar mijn mening.
Serveer direct.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s