Aardbei rabarber crumble

_PSA1139.jpgJullie weten dat ik niet zo goed ben in bakken. Maar deze keer deed ik het samen met mijn moeder. We bedachten samen deze heerlijke crumble. Vaak zie je die met appel, maar deze keer wilde we graag rabarber gebruiken. Zeker aangezien het nu het juiste seizoen is. Het was prachtig weer deze dag, dus de foto’s konden buiten genomen worden. Het past in ieder geval heel goed bij de sfeer die deze crumble creëerde. Als je geen rabarber kunt vinden, kun je dit ook vervangen voor ander rood fruit of appel bijvoorbeeld. Eet dit als nagerecht met bijvoorbeeld een bolletje ijs. _PSA1145.jpgDit heb je nodig voor 4 personen:

  • 250 gr aardbeien
  • 2 stengels rabarber
  • 50 gr rietsuiker
  • 1 tl kaneel
  • 100 gr bloem
  • 50 gr koude roomboter
  • 25 gr kristalsuiker
  • 25 gr havermout

Zo maak je het:

Verwarm je oven voor op 190 graden. Was het fruit en snijd de rabarber in stukken van 2 cm. Snijd de kleine aardbeien in vieren en de grotere in plakken. Meng dit samen met de rietsuiker en kaneel in een ovenschaal en verspreid het gelijkmatig over de bodem.
Voeg in een kom de bloem, koude boter, kristalsuiker en havermout toe. Verkruimel alles met je vingers goed door tot er grove kruimels ontstaan. Het is lekker als er nog wat grotere stukjes in zitten. Verdeel deze over de bovenkant van je ovenschaal.
Bak in de oven voor 40 tot 45 minuten. Zet eventueel de laatste paar minuten de gril aan als je de bovenkant wat bruiner wilt hebben. Serveer direct.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s