Gemarineerde kip met rode pesto uit de oven

_PSA1194Kun je jezelf wat extra verwennen met eten zonder dat je uren in de keuken staat? Ja, dat kan! En wel met deze gemarineerde kip uit de oven. Oké, marineren is niet iets wat je snel kan doen, maar het is ook weer niet zo dat je uren bij je bakje kip staat te kijken. Zet hem in de ochtend in de marinade en ga dan verder met je dagelijkse bezigheden. Op die manier hoef je hem ’s avonds alleen maar af te maken. Verder heb ik in dit recept gebruik gemaakt van mijn zelfgemaakte rode pesto. Het recept kun je hier terug vinden. De kip krijgt samen met deze pesto zoveel smaak dat je zout en peper eigenlijk bijna niet nodig hebt. Je zou eventueel ook nog voor groene pesto kunnen kiezen. Het enige wat ik je zou adviseren is dat je de pesto zelf maakt. Op deze manier heeft je kip net iets speciaals. 

Dit heb je nodig voor 4 personen:

  • 4 kippendijfilets of kipfilet
  • 4 el olijfolie
  • het sap van 1 citroen
  • 150 ml water
  • 1 el mosterd
  • 1 tl oregano
  • 1 teen knoflook, uitgeperst
  • zout en peper
  • 4 tot 5 el rode pesto (recept vind je hier)
  • 1 hand geraspte mozzarella of andere kaas

Zo maak je het:

Doe de olijfolie en het citroensap in een ruime kom waar je kip in past en roer met een garde goed tot het mooi gemengd is. Voeg zout, peper, oregano en knoflook toe en meng nogmaals. Voeg de mosterd toe en schenk onder voortdurend roeren het water erbij. Leg de kip er in en zorg ervoor dat hij goed onder ligt. Dek de schaal af met wat vershoudfolie en laat minimaal 4 uur marineren in de koelkast.

Haal de kip uit de koelkast en laat een beetje op kamertemperatuur komen. Dep de kip een beetje droog en leg ze in een ovenschaal. Bestrijk de bovenkant met rode pesto en besprenkel met geraspte kaas.
Bak in de oven voor 25 tot 30 minuten op 185 graden. Serveer met wat verse pasta en een salade.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s