Klassieke huzarensalade

_PSA4490.jpg
Een groot deel van de mensen in Nederland viert graag kerst met het gourmetstel op tafel. Gourmetten is in ons land natuurlijk een echte klassieker. En bij echte klassiekers horen dan ook de traditionele salades die we dan meestal in de winkel kopen, zoals de aardappelsalade of de rundvleessalade. De huzarensalade hoort daar uiteraard ook bij. Nou ben ik niet van huis uit gewend om te gourmetten met kerst, maar dat wil niet zeggen dat ik dat nooit gedaan heb bij andere. Zo op z’n tijd vind ik het ook echt heel erg leuk en lekker. Maar toch mis ik dan wel een beetje die zelfgemaakte dingen of de variatie. Meestal maken we er wat makkelijks van en kopen we de meeste dingen kant en klaar. Om die reden kwam ik op het idee, om de klassieke huzarensalade eens zelf te maken. Ten eerste vind ik persoonlijk dat het een stuk smaakvoller is dan de kant en klare versie uit de winkel. En ten tweede bewijst het ook dat deze salade echt super makkelijk is om zelf te maken. Maak hem gerust een paar uur van te voren. Dat is wel zo handig als je het bijvoorbeeld mee wilt nemen wanneer je bij iemand anders gaat gourmetten. _PSA4499.jpg
Dit heb je nodig voor 1 schaal:

  • ± 400 tot 450 gr vastkokende aardappels
  • 100 gr wortel
  • 80 gr doperwten uit de diepvries, ontdooid
  • 150 gr hamreepjes of blokjes
  • 2 eieren, hardgekookt en afgekoeld
  • 85 gr augurken
  • 2 el verse peterselie, fijngehakt
  • 4 tot 6 el mayonaise
  • 2 tl mosterd
  • 1 tot 2 el citroensap
  • zout en peper

Zo maak je het:

Schil de aardappels en snijd ze in blokjes van 1 tot 2 cm.
Snijd de augurken in de lengte in vieren en vervolgens in plakjes.
Snijd de wortel in stukjes van ongeveer 1/2 cm dik.
Halveer de eieren in de lengte, snijd ze in plakken en vervolgens in kleinere stukjes.
Meng voor de dressing de mayonaise, mosterd, citroensap, zout en peper door elkaar.
Voeg eventueel extra toe als je dat nodig vind en zet even apart.
Doe de aardappel blokjes in een pan en kook ze voor ongeveer 8 tot 10 minuten in ruim water.
De kooktijd ligt een beetje aan het formaat van je blokjes.
Doe 2 minuten voor het einde van de kooktijd de wortel erbij.
Voeg de laatste 30 seconden de doperwten toe.
Giet alles af en laat het goed uitlekken en afkoelen tot het lauw is.
Doe alle ingrediënten in een mooie schaal en breng eventueel extra op smaak met zout en peper.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s