Gevulde tomaten uit de oven

DSCN2207.jpgToen ik dit besloot te maken, dacht ik bij mezelf: Of dit is heel lekker of het is saai. Nou, gelukkig was het heel lekker haha. Deze tomaten zijn namelijk gevuld met voornamelijk broodkruim. Wat in mijn ogen nou niet zo heel spannend klinkt. Maar je zou het echt eens moeten proberen! Ik was namelijk aangenaam verrast. Door er voldoende kruiden en wat parmezaanse kaas door te doen, krijg je ineens heel veel smaak. Het broodkruim was geroosterd, waardoor het totaal niet nattig was en juist heel krokant. Eet dit als bijgerecht bij wat gebakken aardappeltjes en een stukje kip of maak het Italiaans en kook er wat pasta bij. Helemaal niet moeilijk en echt een aanrader!

Trouwens, als het bij jou nou niet zo bruin word, kun je ook eventueel op het eind de gril aan zetten. Hou het wel in de gaten, want het gaat heel snel! Als het te lang in de oven zit, blijft de tomaat namelijk niet zo mooi meer in vorm. DSCN2213.jpg

Dit heb je nodig voor 4 stuks:

  • 4 vlees tomaten
  • 2 kleine afbakbroodjes, niet gebakken
  • 20 gr verse basilicum
  • 1 1/2 tl provencaalse kruiden
  • 1 teen knoflook
  • 1 el citroensap
  • ± 50 gr geraspte parmezaanse kaas
  • zout en peper

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de tomaten en snijd de bovenkant eraf. Zorg ervoor dat je tomaten wel mooi recht op kunnen staan. Met vlees tomaten is dat gelukkig niet zo moeilijk. Hol de tomaten uit met een lepel en zorg er voor dat er zo weinig mogelijk vocht achter blijft. Zet de tomaten in een schaal en zet apart.
Breek de broodjes in stukjes in een keukenmachine of het bakje van je staafmixer en voeg een teen knoflook toe. Maal de broodjes tot fijne kruimels. Voeg de provencaalse kruiden toe samen met zout en peper. Maal nogmaals even door.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en voeg de kruimels toe. Bak al omscheppend tot ze kruimels beginnen te verkleuren en tot ze wat krokanter zijn. Zet het vuur uit en doe de kruimels in een kom. Voeg gehakte verse basilicum toe samen met de geraspte kaas en het citroensap. Houd wel een beetje kaas over voor de bovenkant. Roer nog even kort door.
Doe de vulling met een lepel in de tomaten en zet ze terug in de oven schaal. Besprenkel met de laatste kaas en bak in de oven voor 10 tot 15 minuten tot de bovenkant mooi gekleurd is. Let op, dit kan best snel gaan! Serveer ze direct vanuit de oven.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s