Kerst: Wortel en pastinaak uit de oven

_PSA4446.jpg
Ineens had ik zin in geroosterde groente uit de oven. Maar ik had ook zin om er eens iets nieuws van te maken. Ik vond het al weer te lang geleden dat ik worteltjes had gegeten (of peentjes zoals ze dat bij mij hier zeggen). Iedereen heeft met bepaalde groente een aantal standaard recepten. Wij gebruiken namelijk altijd het recept van de zoete worteltjes die vorig jaar online is gekomen. Enorm lekker natuurlijk, maar iets anders is ook wel eens leuk. Om die reden besloot ik ze te combineren met pastinaak en kruiden en ze lekker in de oven te doen. Nou plaatste ik vorig jaar de zoete worteltjes als kerst recept online, maar dat zou je ook prima met dit recept kunnen doen. Lekker met een stukje kip of vis en een aardappel gerecht. _PSA4453.jpg

Dit heb je nodig voor 4 personen:

  • 500 gr waspeen
  • 500 gr pastinaak
  • 1 el verse tijmblaadjes
  • 1 el verse rozemarijn, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, of 1 grote
  • een flinke scheut olijfolie
  • zout en peper

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Hak de knoflook fijn en doe dit samen met de verse kruiden in een klein bakje.
Schenk er een flinke scheut olie bij ( een aantal eetlepels) en zet apart.
Snijd de wortels in de lengte door midden (de dikkere eventueel nog een keer extra).
Snijd de pastinaak in ongeveer gelijke dikte als de wortel.
Doe de groente in een braadslee en verdeel het kruidenmengsel erover samen met zout en peper naar smaak.
Roer alles goed door en bak de groente in het midden van de oven voor ongeveer 45 minuten.
Schep alles halverwege nog een keer goed om en zet hem terug in de oven voor de resterende tijd.
Serveer met wat kip of vis en een aardappel gerecht.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s