Aardappel salade met dille

DSCN1137

Op tv zag ik een aflevering van Jamie Oliver voorbij komen waarin hij onder andere een aardappel salade maakte. Het klonk zo lekker en simpel dat ik mijn eigen versie er op bedacht heb. Normaal zie je aardappelsalade in de supermarkt altijd met een enorme lading saus van meestal mayonaise. Jamie bracht me op het idee om dat een keer niet te doen en het te behandelen zoals een echte salade. Zoals je die met een dressing maakt. Op die manier is het ook gelijk een stuk gezonder. En ik moet zeggen dat deze versie nu echt mijn voorkeur heeft. Dus je kan wel zeggen dat ik al weet wat er volgend jaar bij de bbq geserveerd word!DSCN1139

Dit heb je nodig voor 2 á 3 personen:

  • 500 gr rode aardappels
  • 2 lente ui
  • 10 gr dille
  • 5 el olijfolie
  • 1 citroen
  • zout en peper

Zo maak je het:

Was de aardappels heel goed en snijd in hapklare stukken. Het is belangrijk dat ze goed gewassen zijn, omdat je namelijk de schil er omheen laat zitten. Kook de aardappels in ruim water voor ongeveer 20 minuten tot ze mooi gaar zijn. Ondertussen kun je de dressing maken. Snijd 2 lente ui in ringen en hak de dille grof. Rasp de schil van 1 citroen en pers de vrucht uit. Meng 2 el sap met 4 tot 5 el olie. Meng de lente ui, dille, citroenrasp, zout en peper erdoor. Proef de dressing goed. Je moet hem namelijk net een klein tikje te zuur vinden. Giet de aardappels af en doe in de schaal waar je het in wilt serveren. Giet gelijk de dressing er over en meng voorzichtig maar goed. Laat een paar minuten staan tot de aardappels wat lauw zijn. Als het goed is, is de dressing helemaal in de aardappels getrokken. Proef even en kijk of het nog zout, peper of citroensap nodig heeft. Als het goed is, is hij nu niet meer te zuur. Serveer dit bijvoorbeeld met een stukje vis en wat groente (of in de zomer tijdens de bbq natuurlijk!)

Eetsmakelijk!

Een gedachte over “Aardappel salade met dille

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s