Salade met nectarine, serranoham en geitenkaas

_PSA3522.jpg
Jullie hebben inmiddels al aardig wat salades met fruit voorbij zien komen. Zo kun je al salades vinden met aardbei, appel en sinaasappel. Vandaag is het de beurt aan de nectarine. Een fruit wat bij ons niet zo vaak in de fruitschaal ligt. Wat eigenlijk best jammer is, aangezien ze wel heel erg lekker zijn. Sinds ik de laatste tijd toch wel een beetje in de ban ben van de salades met fruit, leek het me niet meer dan logisch dat ik ook hier een salade van ging maken. Ik had nog wat serranoham en geitenkaas in de koelkast liggen, welke ik perfect bij de nectarines vond passen. Ze zorgen namelijk voor dat heerlijke zoutige smaakje wat het zoete fruit juist goed in balans brengt. Je zou er nog voor kunnen kiezen om wat avocado toe te voegen. Jammer genoeg was mijn avocado niet goed meer en heb ik in plaats daarvan wat extra komkommer toegevoegd. Samen met een honing-balsamico dressing heb je een enorm lekkere salade voor de lunch of als bijgerecht.
Ik weet trouwens dat ik altijd heb gezegd dat ik kaas alleen lekker vind als het gesmolten is, maar ik moet eerlijk toegeven dat ik die zachte kaas soorten zoals geitenkaas of roomkaas bijvoorbeeld toch wel lekker begin te vinden. In kleine hoeveelheden tenminste en heel goed gemengd. Je moet tenslotte ergens beginnen toch?_PSA3532.jpg
Dit heb je nodig voor 2 personen:

  • 75 gr rucola
  • 2 nectarines of perzikken
  • 5 plakjes serranoham of parmaham
  • 1 komkommer
  • 10 gr verse basilicum
  • 2 el pijnboompitten, geroosterd
  • 2 á 3 el zachte geitenkaas, verkruimelt of kleine bolletjes
  • 3 el olijfolie
  • 2 el balsamico azijn
  • 1 el honing
  • zout en peper

Zo maak je het:

Meng voor de dressing de olie, de azijn, de honing en wat zout en peper goed door elkaar met een kleine garde tot er een egale, wat dikkere, dressing ontstaat.
Zet even apart en doe de rucola in een mooie slaschaal.
Snijd de basilicum in reepjes en de komkommer in blokjes.
Hussel dit grof door de rucola.
Halveer de plakjes ham in de lengte zodat je 10 lange repen hebt.
Verwijder de pit uit de nectarines en snijd de vruchten in plakjes.
Verdeel de nectarines en de ham over het rucola mengsel.
Bestrooi met de pijnboompitten en de zachte geitenkaas bolletjes.
Druppel de dressing erover en serveer eventueel met wat brood.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s