Bladerdeeg stengels met rode pesto en parmaham

_PSA3499.jpg
Even een kort en simpel receptje. Gewoon omdat het lekker is. En omdat ik bezig was met het leegmaken van de vriezer. Zo nu en dan vind je in de vriezer wel eens dingen die je nodig eens op moet maken. Zo vond ik dus ook nog een lap bladerdeeg (ongeveer de hoeveelheid van 2 plakjes). Ik vond dat het hoog tijd was om die eens op te maken. Maar dan moet je nog wel bedenken hoe. Ik zou voor het avondeten een salade maken, omdat het nogal warm was die dag. Tijd om er dus wat bladerdeeg stengels bij te maken. In de koelkast stond nog een beetje rode pesto en in de supermarkt kocht ik nog wat parmaham. En binnen no time had ik dus een lekker bladerdeeg hapje met rode pesto en parmaham. Ik zei al eerder dat ik restjes aan het opmaken was. Het recept hieronder heeft dus wel een beetje vreemde hoeveelheden. Gelukkig kun je het recept wel heel makkelijk verdubbelen. _PSA3509.jpg
Dit heb je nodig voor 5 lange stengels:

  • Een vel vers bladerdeeg ter grootte van 2 kleine plakjes diepvries bladerdeeg.
  • 5 plakjes parmaham
  • wat theelepels rode pesto

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 220 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Snijd het bladerdeeg in repen van ongeveer 2 cm.
Besmeer ze met een dun laagje rode pesto.
De achterkant van een theelepel werkt hier het beste bij.
Snijd de ham in de lengte door midden en beleg de met pesto besmeerde repen ermee.
Draai de repen bladerdeeg tot een spiraal en leg ze op de bakplaat.
Bak ze in de oven voor 10 tot 15 minuten of tot het deeg goudbruin van kleur is.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s