Iedereen kent broccoli wel met lekker veel kaassaus. Maar ken je hem ook als salade?
Af en toe zag ik wel eens een recept op pinterest voorbij komen, maar om een bepaalde reden leek het me nooit zo interessant. Toch bleef het onbewust een beetje in mijn achterhoofd spoken. Uiteindelijk besloot ik toch maar om wat op papier te gaan zetten en een idee uit te werken. Ondanks dat het me een beetje een gek idee leek. Broccoli word bij ons namelijk meestal met wat aardappelen en vlees gegeten. In ieder geval zeker niet als salade. Toen ik uiteindelijk deze salade had klaar gemaakt en een eerste hap nam, was ik blij verrast. Het was echt veel lekkerder en interessanter dan ik al die tijd had gedacht. Zeker met het zoetige van de appel en de cranberry’s. Je zou ook voor rode druiven of blauwe bessen kunnen kiezen als je dat lekkerder vind.
Dit heb je nodig voor 1 tot 2 personen:
- 1 niet al te grote broccoli
- 1/2 rode appel
- 20 gr pecannoten of walnoten
- 25 gr gedroogde cranberry’s
- 3 el mayonaise of dikke yoghurt
- 1 1/2 tot 2 el witte wijn azijn
- zout en peper
Zo maak je het:
Snijd de broccoli in kleine hapklare roosjes en kook ze voor ongeveer 5 minuten tot ze wat zachter zijn maar nog wel een beet hebben.
Giet af en spoel af met koud water.
Snijd de appel in blokjes en hak de pecannoten grof.
Roer de mayonaise of yoghurt, de azijn, zout en peper door elkaar tot een dressing.
Schep alle ingrediënten door elkaar in een grote kom en serveer.
Eet smakelijk!