Spinazie salade met aardbei en biefstuk

_PSA1440.jpgIs het erg als ik zeg dat ik hiervoor nog nooit eerder biefstuk had gebakken? Het was gewoon iets waar ik altijd een beetje nerveus van werd. Beslissen wanneer een stukje vlees nou gaar is en wanneer niet, is nou niet bepaald mijn sterkste punt als het op koken aan komt. Ik ben zo’n type dat een stukje kip bijvoorbeeld altijd voor de zekerheid moet opensnijden. Toen ik dus een tijdje alleen thuis was, leek het mij de perfecte kans om eens een poging te wagen. Ik vond het nog steeds een beetje spannend en had nog steeds het gevoel dat ik niet wist wat ik aan het doen was, maar uiteindelijk was ik best tevreden met het resultaat. Het was niet te rauw en ook niet te doorbakken naar mijn smaak. Precies hoe ik hem lekker vind dus. En in combinatie met de aardbei en de balsamico dressing was het echt bijna goddelijk, zo lekker!_PSA1449.jpg
Dit heb je nodig voor 2 personen:

  • 150 gr verse spinazie, gewassen
  • 1 avocado
  • 250 gr verse aardbeien
  • ± 200 gr kogelbiefstuk, op kamertemperatuur
  • 2 el balsamico azijn
  • 4 el goede olijfolie
  • 1/2 tl mosterd
  • zout en peper
  • boter om in te bakken

Zo maak je het:

Verhit wat boter in een koekenpan tot hij goed heet is. Dep met een stuk keukenpapier de biefstuk wat droger. Bestrooi hem eventueel met wat zout en peper. Leg de biefstuk in de pan en bak hem voor ongeveer 3 tot 5 minuten tot hij mooi bruin is aan de buitenkant. Draai de biefstuk halverwege om. Zorg dat je de biefstuk tijdens het bakken wel een beetje in beweging houd. Zet het vuur uit en laat de biefstuk rusten op een afgedekt bord voor een paar minuten.
Doe ondertussen de spinazie in een mooie slaschaal. Snijd de aardbeien in vieren en de avocado in blokjes. Verdeel ze over de spinazie.
Meng de azijn, olie, mosterd, zout en peper goed door elkaar tot het 1 geheel is.
Snijd de biefstuk in mooie plakken en leg ze op de salade. Besprenkel alles met de dressing en serveer met wat brood. Je kunt dit bijvoorbeeld eten als lichte avondmaaltijd of als lunch.

Eet smakelijk!

Een gedachte over “Spinazie salade met aardbei en biefstuk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s