quiche met zalm, prei en kappertjes

_PSA3536.jpg
Tijd om weer eens een heerlijke quiche op tafel te zetten! In de lente en de zomer eten we meestal hele andere dingen dan in de herfst en de winter. Zo maken de soep en de stamppot dit seizoen plaats voor bijvoorbeeld de salade of een lekkere quiche. Met dit laatste gaan we vandaag aan de slag. Ik wilde hem deze keer lekker fris houden en koos voor verse zalm, prei en kappertjes. En om hem extra smeuïg te maken roerde ik wat mascarpone door de eieren. Samen met wat verse kruiden en citroenrasp werd het echt een zomerse maaltijd. Het voordeel van een quiche is dat je hem prima van te voren kunt bakken. Je kunt namelijk zelf kiezen of je hem warm of koud wilt eten. Heb je hem van te voren gemaakt en wil je hem toch liever warm eten? Warm hem dan gewoon even 20 minuutjes op in de oven. En het allergrootste voordeel is toch wel het feit dat je heerlijk in de tuin van de zon kan genieten terwijl je wacht tot de quiche uit de oven gehaald kan worden. Serveer hem met een lekkere groene salade om er een complete maaltijd van te maken. _PSA3546.jpg
Dit heb je nodig voor 1 quiche:

  • 4 tot 5 plakjes hartige taart deeg, ontdooid
  • 1 grote prei
  • ± 200 gr verse zalm
  • rasp van 1 citroen
  • 2 el kappertjes
  • 2 el verse dille, fijngehakt
  • 2 el verse basilicum, fijngehakt
  • 125 gr mascarpone
  • 3 eieren
  • zout, peper en een beetje olie

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een quiche vorm lichtjes in met wat olie.
Verdeel het deeg over de bodem en randen van de vorm en prik er wat gaatjes in.
Breek de eieren in een kom en voeg de mascarpone, dille, basilicum, citroenrasp, zout en peper toe en meng goed met een garde.
Snijd de prei door midden en was hem grondig.
Snijd de prei in halve ringen en verhit ondertussen een wok met een klein beetje olie.
Bak de prei in 5 minuten zacht, voeg wat peper en zout toe en zet het vuur uit.
Doe de gebakken prei in een vergiet en laat hem wat afkoelen.
Snijd ondertussen de verse zalm in niet al te kleine blokjes.
Ik sneed ze in stukken van ongeveer 2 tot 3 cm.
Verdeel de zalm in de quiche vorm en verdeel hierna de prei er over.
Bestrooi met de kappertjes en schenk het ei mengsel er over.
Je kunt eventueel met een lepel de kruiden wat door de quiche mengen, anders blijft alles er bovenop liggen.
Bak de quiche in de oven voor 40 tot 45 minuten of tot alles goed gestold is en de bovenkant goudbruin word.
Serveer eventueel met een lekkere salade.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s