Zelfgemaakte eiersalade is naar mijn mening altijd lekkerder dan die uit de winkel. Vooral wanneer je hem direct na het maken al op je broodje smeert. Het ei is dan nog een beetje warm waardoor het eigeel voor wat extra romigheid zorgt. Nou heb ik al eerder een recept met zelfgemaakte eiersalade met jullie gedeeld. Het was zelfs één van de eerste recepten dat online kwam. Ik vind het wel leuk om daar zo nu en dan wat mee te variëren door bijvoorbeeld een avocado toe te voegen. Deze keer leek het me wel lekker om er wat verse zalm doorheen te doen. Je zou bijvoorbeeld ook voor gerookte zalm kunnen kiezen. Let er dan wel op hoeveel zout je gebruikt. Gerookte zalm is tenslotte al vrij zout van zichzelf. Deze eiersalade is heerlijk op wat geroosterd brood met wat blaadjes sla erbij. Maar als smeersel voor op een toastje doet hij het ook heel goed.
Dit heb je nodig voor 1 schaaltje:
- 2 grote eieren
- ±150 gr verse zalm
- 1 el verse fijngehakte basilicum
- 2 el creme fraiche
- 1 el mayonaise
- 1/2 tl paprika poeder
- snufje cayenne peper
- zout en peper
Zo maak je het:
Kook de eieren in ongeveer 9 tot 10 minuten tot ze hardgekookt zijn.
Pel ze en snijd ze in kleine stukjes.
Doe ze in een kom en zet apart.
Verwijder het vel van de zalm als dat er nog op zit.
Dit kun je er vaak makkelijk af trekken.
Snijd de vis in kleine stukjes van ongeveer 1/2 tot 1 cm groot.
Doe ze bij het ei in de kom en roer de rest van de ingrediënten erdoor.
Breng op smaak met zout en peper en schep het smeersel in een leuk schaaltje.
Serveer direct op een toastje of een geroosterde boterham met wat blaadjes sla.
Bewaar de rest afgedekt in de koelkast.
Eet smakelijk!