Zelfgemaakte eiersalade met kruiden

DSCN0757Er gaat niets boven eiersalade uit eigen keuken! Hoe makkelijk de kant en klare bakjes van de supermarkt ook zijn. Soms moet je jezelf gewoon verwennen en het zelf maken, want het is echt helemaal niet moeilijk. En het is nog lekkerder als je zomers de kruiden uit eigen tuin kan halen. Mijn moeder heeft namelijk iedere zomer een plankje met kruiden buiten die staan te groeien. Behalve de bieslook, want die staan onder de rozenstruiken. Ja dat klinkt raar, ik weet het haha. Maar even voor de mensen met groene vingers: Bieslook onder je rozenstuiken zorgt ervoor dat er geen luizen op komen. En geloof me, het werkt echt! Mijn ouders hebben vier rozenstruiken in de tuin, waarvan er 1 geen bieslook heeft (daar ligt de kat namelijk altijd dus dat groeit niet haha) en die zit onder de luis. De andere 3 struiken hebben nergens last van. Ik zit net te denken dat het misschien ook wel lekker is om wat fijngesneden uitgebakken spekjes er door te doen.DSCN0759

Dit heb je nodig voor 4 boterhammen:

  • 2 eieren
  • 2 el mayonaise
  • 1 lente ui
  • 1 el bieslook
  • 1 el basilicum
  • zout en peper

Zo maak je het:

Kook de eieren in 9 á 10 minuten hard. Ik moet zeggen dat dat best een gok is, aangezien ik een eierkoker gebruik. Dat ging trouwens niet helemaal goed, ik was vergeten een gaatje in de bodem van het ei te prikken dus één van de eieren was ontploft haha. Spoel ze af met koud water en pel ze als ze niet meer te heet zijn. Snijd ze in kleine stukjes. Snijd de lente ui in dunne ringetjes. Hak de bieslook en basilicum fijn. Roer alle ingrediënten door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Ik vind het lekker als mijn eiersalade nog een beetje lauw is, zet hem gerust in de koelkast als je dit niet lekker vind. Serveer deze salade op geroosterde boterhammen, een broodje of stokbrood.

Eetsmakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s