Avocado ei salade

DSCN2021.jpgAls je aan eiersalade denkt, denk je vaak ook aan mayonaise. Maar wist je dat je eiersalade net zo romig krijgt met avocado? Op deze manier is hij een stuk gezonder. Nou smaakt het natuurlijk wel heel anders. Maar dat is juist wel leuk voor de variatie. Ik had deze salade meegenomen naar mijn schoonouders, omdat we daar precies met de lunch waren. Zo konden ze gelijk mijn nieuwe recept proeven. Ik had nog wat rucola over wat ik er ook mooi op kon doen. Ook kwam mijn schoonmoeder met het idee om dan ook gelijk te laten zien hoe je zelf heel makkelijk brood kunt maken zonder dat het hoeft te rijzen. Dat recept heb ik natuurlijk gelijk mee naar huis genomen. We hadden dus heerlijk zelfgemaakt brood met gezonde eiersalade en rucola er bovenop. Het was een heerlijke maaltijd kan ik je zeggen. DSCN2028.jpgDit heb je nodig:

  • 1 rijpe avocado
  • 2 eieren
  • een scheutje citroensap
  • zout en peper

Zo maak je het:

Kook de eieren 8 tot 10 minuten tot ze hardgekookt zijn. Laat ze schrikken onder koud stromend water en laat ze afkoelen. Pel ze en snijd ze in kleine stukjes. Prak de avocado samen met wat citroensap en breng op smaak met peper en zout. Roer de stukjes ei erdoor en je bent alweer klaar. Wacht niet te lang met eten, aangezien avocado makkelijk verkleurd.

Eetsmakelijk!

Een gedachte over “Avocado ei salade

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s