Homemade mosterd van Yvette van Boven

Het Homemade kookboek van Yvette van boven heeft echt jaren op mijn lijstje gestaan. Deze kerst kreeg ik hem eindelijk in mijn bezit. En natuurlijk moet er dan ook wat getest worden. Ik maakte dus voor het eerst mijn eigen mosterd. En dat is helemaal niet zo moeilijk als het misschien lijkt. Ik vond alleen wel dat de mosterd uiteindelijk nogal pittig was geworden. Helemaal niet erg natuurlijk, maar ik ben gewoon geen pittige mosterd gewend. Ik weet wel dat ik er de volgende keer wat meer mee wil variëren. Zo hou ik heel erg van honing mosterd, dus daar ben ik erg benieuwd naar. Het recept wat in dit artikel beschreven word, is dus niet van mij maar komt uit het Homemade kookboek.

Het handige van dit recept is dat ze in haar boek met plaatjes laat zien wat er precies moet gebeuren. Verder geeft ze ook nog wat leuke tips om mee te variëren. Maar omdat dit de eerste keer was dat ik mosterd maakte, leek het me beter om me aan haar basisrecept te houden. Ook beschrijft ze in haar recept dat de rietsuiker toegevoegd kan worden naar smaak. De ene persoon doet er de volledige hoeveelheid in terwijl de andere persoon liever wat minder heeft.

Dit heb je nodig voor 1 flinke pot:

  • 100 gr mosterdzaad
  • 200 ml witte wijn azijn
  • 1 tl kurkuma
  • 50 gr rietsuiker
  • zout en peper

Zo maak je het:

Het mosterdzaad kan eventueel een nacht in de azijn geweekt worden voor een gladder effect, maar dit is optioneel.
Giet het mosterdzaad samen met de azijn in een foodprocessor.
Voeg de kurkuma, suiker, zout en peper toe (of eventueel andere specerijen als je dat wilt).
Draai de foodprocessor voor een minuut of zes tot er een gladde mosterd ontstaat.
Hoe langer hij door draait, hoe gladder de mosterd word.
Schep de mosterd in een pot en draai de dop erop.
Zet hem tot gebruik in de koelkast.
Hij word mettertijd lekkerder.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s