Het kerstmenu van 2017

Voordat de dagelijkse gang van zaken weer gaat beginnen, wil ik proberen om het kerstgevoel nog een klein beetje vast te houden. Ik vind het zelf namelijk altijd wel leuk om later terug te kijken wat er nou ook alweer op tafel was verschenen het afgelopen jaar. Het brengt niet alleen herinneringen met zich mee, maar het zorgt er ook voor dat er eventueel weer nieuwe ideeën kunnen ontstaan die we anders vergeten waren. Hieronder geef ik je een kleine samenvatting van alle gerechten die er beide kerstdagen op tafel hebben gestaan. 

1e kerstdag.DSCN2626.jpg

De tafel was in ieder geval alvast mooi gedekt. We kregen allemaal een Christmas Cracker en een klein cadeautje. De tafel lag binnen no-time vol met confetti (wat we niet verwacht hadden) waardoor er heel even lichtelijke chaos was ontstaan. Maar dat mocht de pret niet drukken.

DSCN2631.jpg

Mijn tante had zich uitgesloofd en gaf ons geheel onverwacht een soort amuse. Op de foto hierboven zie je een rolletje met paté en parmaham op een bedje van gecarameliseerde sjalot. Ik wist meteen al dat ik dit het meest lekkere van de avond vond.

DSCN2635.jpg

Om het begin van de avond niet te zwaar te laten verlopen, begonnen we met een soep van wortel, kerrie en appel.

DSCN2640.jpg

Als koude voorgerecht creëerde we een soort tapas idee. De tafel werd gevuld met verschillende stukjes worst, gevulde pepers en dadels, gemarineerde vijgen en verschillende smeersels. Een van de smeersels was trouwens de spread met geroosterde paprika en feta die al op deze blog staat.

DSCN2647.jpg

Het hoofdgerecht kwam toevallig ook van deze blog. Waarschijnlijk kent iedereen inmiddels dit recept wel, aangezien het de meest bezochte is. Ik maakte namelijk de vispakketjes met pesto uit de oven. Ik had het recept voor het gemak even uitgeprint en mijn familie heeft het ook gelijk gehouden omdat ze het zo lekker vonden.

DSCN2649.jpg

Als nagerecht maakte mijn moeder een heerlijke mousse van bramen uit eigen tuin met witte chocola. Ik heb hem al vaker gegeten, maar hij blijft lekker.

2e kerstdag.

DSCN2651.jpg

De tweede kerstdag vierde we gewoon lekker thuis. Ik moest namelijk gewoon werken en was daarom pas laat thuis. Ik kon om die reden dus jammergenoeg niet meehelpen aan het menu. Maar toch werd er ook deze avond van mijn blog gebruik gemaakt. Deze soep heb je misschien kort geleden nog voorbij zien komen. Dit is namelijk de lichte witlof soep met bieslook en zalm. De zalm hadden we deze keer vervangen voor kleine garnaaltjes.

DSCN2654.jpgHet hoofdgerecht bestond uit hertenbiefstuk met za’atar korst, gesneden peultjes en pastinaak puree. Dit soort vlees kopen we meestal bij een slager of poelier, omdat het dan voor speciale gelegenheden is. Maar deze keer kwam het gewoon uit de supermarkt. Het vlees was ondanks dat echt super mals. Iets wat ons toch wel een beetje verbaasde.

DSCN2656.jpg

Ons nagerecht was een créme catalana. Iets wat ik zelf nog niet eerder gegeten had. Je kunt het het beste vergelijken met een crème brulee, maar dan met sinaasappel. Misschien vinden we crème catalana zelfs wel lekkerder.

We hebben in ieder geval beide kerstdagen weer heerlijk gegeten. Nu ben ik toch wel een beetje nieuwsgierig naar wat er bij jullie op het kerstmenu stond. Hebben jullie ook zo lekker gegeten?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s