Ricotta met tomaten vind ik echt een heerlijke combinatie. Vooral op een geroosterd stuk brood. Met die gedachte in mijn achterhoofd, bedacht ik deze ricotta spread. Enorm snel gemaakt en heel erg lekker op een stukje stokbrood of een geroosterde boterham met een plak kipfilet erop. Nadat ik dit bakje een paar uur in de koelkast had gezet, werd de smaak nog veel duidelijker. Hij is namelijk lekker zacht van smaak en bijna een beetje zoetig. Deze spread was zo geslaagd, dat hij ook niet lang in de koelkast heeft gestaan. Serveer hem tijdens een feestje of gebruik hem gewoon lekker als broodbeleg.
Dit heb je nodig:
- 250 gr ricotta
- 35 gr gedroogde tomaat
- een flinke hand basilicum
- 1 el ahorn siroop
- 1 el citroensap
- zout en peper
Zo maak je het:
Doe de gedroogde tomaten in een hakmolentje en hak ze goed fijn.
Alsof je bijna een pasta aan het maken bent.
Snijd de basilicum in dunne reepjes.
Schep de ricotta in een kom en roer de gedroogde tomaten stukjes en de basilicum erdoor.
Voeg de ahorn siroop en de citroensap toe.
Roer goed door en breng op smaak met zout en peper.
Schep over in een leuk schaaltje op bakje.
Laat het een paar uur in de koelkast staan als je de smaak wat sterker wilt.
Je kunt er ook voor kiezen om het direct te serveren.
Het is maar net wat je zelf lekkerder vind.
Eet smakelijk!