Spread met geroosterde paprika en feta

_PSA2059.jpg
Laatst was ik met de restaurant actie van Albert Heijn uit eten geweest bij een Turks restaurant. Vooraf kregen we hier mezze met verschillende smeersels en hapjes. Natuurlijk werd ik hierdoor meteen geïnspireerd en bedacht ik verschillende hapjes. Een aantal weken later had ik het idee om deze mezze thuis een beetje na te bootsen. En ik kan je vertellen dat dat heel erg geslaagd was! Deze spread was er een onderdeel van en hij was echt verrassend lekker. Ik zeg verrassend omdat er dus ‘koude’ kaas in zit waar ik normaal helemaal niet zo van hou. Maar het was dus zo lekker dat ik niet kon wachten om de rest de volgende dag op brood te smeren. _PSA2070.jpg
Dit heb je nodig:

  • 2 geroosterde paprika’s
  • 2 tl tomatenpuree
  • 100 gr feta
  • 3 el Turkse yoghurt (of Griekse)
  • peper naar smaak

Zo maak je het:

Snijd de paprika’s en de feta in kleine stukjes en doe het samen met de rest van de ingrediënten in een hakmolentje of foodprocessor.
Ik heb er expres geen zout in gedaan, omdat de feta al vrij zout is.
Voeg het gerust toe als je dat zelf wel wilt.
Mix het tot een vrij egaal mengsel en doe het in een schaaltje.
Bewaar hem eventueel een uurtje in de koelkast zodat hij iets meer opstijft, maar dat hoeft niet perse.
Serveer met wat lekker Turks brood of stokbrood.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s