Pasta carbonara met champignons en bosui

_PSA4263.jpg

Mijn eerste spaghetti carbonara recept kwam al heel vroeg online. De foto’s waren slecht omdat het donker was en ik daar nog geen goede oplossing voor gevonden had. Het recept is verder echt heel erg lekker. Maar toch was het qua foto’s wel tijd voor een soort herkansing. Wel met een nieuw soort ‘carbonara’ recept uiteraard. Ik voegde wat kastanje champignons toe en gebruikte hamreepjes in plaats van spekjes. Voor een klein beetje extra kleur en smaak voegde ik wat bosui en basilicum toe. Deze pasta is ideaal voor de mensen die weinig tijd hebben en snel wat op tafel willen zetten. Serveer het samen met een lekkere tomaten salade voor een complete maaltijd. 

_PSA4274.jpg

Dit heb je nodig voor 4 personen:

  • 400 tot 450gr penne of andere pasta naar keuze
  • 2 eieren
  • 125 tot 150 ml slagroom
  • 30 gr geraspte parmezaanse kaas
  • 250 gr kastanje champignons
  • 3 stengels bosui
  • 150 gr hamreepjes
  • ± 10 gr basilicum, grof gehakt (half bakje ongeveer)
  • zout en peper

Zo maak je het:

Breng een grote pan met water aan de kook en kook de pasta volgens de verpakking.
Klop de eieren, slagroom, kaas, zout en peper los in een kom en zet even apart.
Snijd de bosui in ringen en de champignons in plakken.
Verwarm een diepe pan met dikke bodem met wat olie of boter.
Bak de bosui en hamreepjes voor ongeveer 3 minuten of tot de bosui zacht is geworden.
Voeg de champignons toe en bak ongeveer 8 minuten tot ze gaar zijn en het eventuele vocht is verdampt.
Zet het vuur helemaal laag en voeg de pasta, de basilicum en het ei mengsel toe.
Roer het goed door tot de saus zich net om de pasta begint te hechten en het lekker romig word.
Zet je pan eventueel op een kleiner pitje. Het is namelijk niet de bedoeling dat je ei voor een roerei gaat zorgen.
Proef eventueel voor extra zout of peper en serveer met een tomaten salade en wat extra parmezaanse kaas.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s