Tijdens de seizoenswisseling worden mensen vaak verkouden. Ik kon de dans al een aantal seizoenen ontspringen, maar deze keer moest ik er toch echt aan geloven. In plaats van dat ik gewoon verkouden word, krijg ik er ook altijd koorts bij. Je kunt je dus wel voorstellen dat ik niet heel veel zin had om lang in de keuken te staan. Maar ik wilde wel graag een recept maken. Het liefst iets waar ik weinig werk aan had, en waar ik achteraf weinig aan hoefde op te ruimen. Een tortilla pizza (of tortizza) was de ideale oplossing. Het is snel, makkelijk en zorgt voor weinig afwas. Het enige wat je nodig hebt (behalve de ingrediënten natuurlijk) is een bakplaat met bakpapier, een mes en snijplank en een bord om het te serveren. Daarnaast is het ook nog eens lekker snel klaar, want het hoeft maar een kwartiertje de oven in. Ideaal comfort food voor een uitziek dag.
Dit heb je nodig voor 1 tortilla pizza:
- 1 tortilla wrap
- 1 el creme fraiche
- 1 kleine tomaat of een halve grote
- 2 plakjes kipfilet (broodbeleg)
- 1/2 bol mozzarella
- 1 tot 2 el pesto
- een paar blaadjes basilicum
- peper en zout
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Besmeer de tortilla met een dun laagje creme fraiche en leg het op de bakplaat.
Snijd de tomaat in plakken, verwijder de natte zaadjes en snijd de rest in kleine blokjes van ongeveer een cm.
Snijd de plakjes kipfilet en mozzarella in ongeveer gelijke grootte.
Verdeel de kipfilet en tomatenblokjes over de tortilla en strooi er daarna de mozzarella over.
Maak met een theelepel kleine hoopjes pesto verdeelt over de tortilla.
Bestrooi alles met zout en peper en bak in de oven voor 15 minuten.
Of tot de kaas goed gesmolten is en de randjes van de tortilla bruin zijn geworden.
Leg de tortilla pizza op een leuk bord en bestrooi met de verse basilicum.
Serveer direct.
Eet smakelijk!