Kerst: Gevulde rosbief rolletjes

_PSA4276.jpgOp mijn werk zijn we al weer langzaamaan kado’s aan het inpakken voor de feestdagen. En als we dan toch al over de feestdagen aan het nadenken zijn, gaat mijn hoofd automatisch al naar het nadenken over kerstgerechtjes. Bij het bedenken van dit recept, was het nou niet echt de bedoeling dat dit voor de kerst zou worden, dus houd ik het maar op een gewoon voorgerecht (of hapje) wanneer je gasten de eten hebt. Het grote voordeel is dat het echt in een mum van tijd klaar is waardoor je niet te lang van je gasten weg hoeft. Er zijn maar weinig dingen vervelender dan lang in de keuken moeten staan wanneer je gasten in de woonkamer hebt zitten.

_PSA4288.jpgDit heb je nodig voor 6 rolletjes:

  • 6 plakjes rosbief
  • 2 handjes veldsla
  • 1/2 el kappertjes
  • 1/2 el pijnboompitten, eventueel geroosterd
  • 1 kleine tomaat, of een halve grotere
  • 1 el dikke balsamico (ook wel creme genoemd)
  • 1 el parmezaan snippers
  • eventueel zout en peper

Zo maak je het:

Leg de helft van de veldsla op een leuk bord en bewaar de andere helft voor de vulling.
Snijd de tomaat in dunne reepjes en verwijder de natte zaadjes.
Leg een plakje rosbief op een snijplank en bestrooi eventueel met wat zout en peper.
Beleg het met een klein beetje veldsla en leg hier wat tomatenreepjes op.
Bestrooi met wat kappertjes en pijnboompitten en rol de rosbief op tot een rolletje.
Leg ze op je bord met veldsla en ga zo door tot de rosbief op is.
Bestrooi de rolletjes met de parmezaan snippers en eventueel wat extra kappertjes en pijnboompitten.
Druppel er als laatste de dikke balsamico over en serveer.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s