Spaghetti Carbonara

DSCN1337

Deze pasta kent iedereen waarschijnlijk wel. Maar waarom eten we het zo weinig (vind ik dan)? Het is namelijk super simpel en ook super snel! Dit gerecht staat in 10 minuten op tafel. Tenzij je pasta hebt wat langer duurt om te koken natuurlijk. Snij werk heb je ook niet, wat ook weer enorm veel tijd scheelt. Maak er een salade bij en je bent klaar. Is er dan nog steeds een reden om dit niet te maken? Nee dus haha! Trouwens, op de foto lijkt de pasta misschien vrij donker, maar dat komt omdat het volkoren pasta is. Hierdoor heb je sneller een verzadigd gevoel.

DSCN1340

Dit heb je nodig voor 3 tot 4 personen:

  • 350 gr spaghetti
  • 125 gr spek reepjes
  • 2 eieren
  • 125 ml slagroom
  • 1 thl gedroogde peterselie (verse kan ook, gebruik dan wel meer)
  • 70 gr geraspte parmezaanse kaas
  • 1 teen knoflook, uitgeperst of fijngehakt
  • peper en eventueel zout.

Zo maak je het:

Roer 2 eieren los met slagroom, peterselie, peper en eventueel zout. Breng een grote pan water aan de kook. Ze zeggen namelijk altijd dat pasta moet zwemmen. Kook je spaghetti zoals op de verpakking staat. Hou ook wat kookvocht achter in een bekertje. Verwarm ondertussen een diepe pan met dikke bodem zonder boter of olie. Bak de spekreepjes hierin goudbruin maar niet te knapperig op niet al te hoog vuur. Probeer het zo te timen dat de spekreepjes klaar zijn zodra de pasta afgegoten kan worden. Bak de laatste 30 seconden een uitgeperst teentje knoflook mee met je spekjes. Voeg dan de pasta toe samen met je ei mengsel en zet het vuur uit. Voeg de parmezaanse kaas toe en roer goed door elkaar tot ieder sliertje pasta bedekt is met je ei mengsel. Voeg wat pasta water toe als je het wat romiger wilt. Controleer of alles goed op smaak is en dien op met een salade.

Eetsmakelijk!

Een gedachte over “Spaghetti Carbonara

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s