Groene lente pasta

_PSA3357.jpg
Het seizoen van de asperges is inmiddels al in volle gang. Ook ik heb ze inmiddels al een paar keer gegeten. Maar na 3 keer achter elkaar de heerlijke witte asperges te hebben gegeten, wilde ik ook weer eens de groene eten. Meestal liggen die het hele jaar door wel in de winkels, maar tijdens het asperge seizoen vind ik ze net even lekkerder en heb je vaak meer keus. Ik combineerde ze met verschillende groene groente, pesto en tortellini om zo een echte lente pasta te creëren. De groente kun je ver van te voren alvast voorkoken zodat je ’s avonds super snel klaar bent. En als het weer een beetje mee zit, kun je je heerlijke pasta ook nog eens buiten in de zon opeten. _PSA3369.jpg
Dit heb je nodig voor 4 personen:

  • 350 gr tortellini met kaasvulling, gedroogd maar verse mag ook.
  • 200 gr groene asperge tips
  • 150 gr sperziebonen of haricot verts
  • 100 gr doperwten, diepvries, ontdooid
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 100 gr groene pesto (bijvoorbeeld deze)
  • 20 gr pijnboompitten
  • zout en peper
  • olie om te bakken

Zo maak je het:

Snijd de uiteinden van de sperziebonen en breek de houtige onderkant van de asperges.
Halveer de sperziebonen en de asperges.
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
Verhit een koekenpan of wok zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten bruin.
Laat ze afkoelen in een bakje.
Kook de sperziebonen en asperges 5 minuten voor ik kokend water, giet af en laat afkoelen.
Breng een grote pan met water aan de kook en kook de tortellini volgens de verpakking.
Verhit een wok of andere diepe pan met wat olie en fruit de ui tot hij zacht is.
Voeg de knoflook, sperziebonen en asperges toe en bak 3 minuten mee.
Doe de doperwten erbij en bak nog 5 minuten.
Giet de pasta af en bewaar wat kookvocht.
Doe de pasta bij het groente mengsel, samen met de pesto en pijnboompitten.
Meng goed en breng op smaak met zout en peper.
Roer er eventueel wat kookvocht door als je het gerecht wat te droog vind.
Serveer samen met wat geraspte parmezaanse kaas.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s