Romige visstoof met prei

_PSA3318.jpg
Zo op zijn tijd is het heerlijk om vis te eten. De meeste mensen kiezen dan voor zalm of tonijn. En sommige mensen kiezen zelfs alleen voor vissticks of kibbeling. Allemaal erg lekker, maar toch wil je er ook wel eens wat anders mee doen of een ander vis kiezen. Een witvis zoals bijvoorbeeld kabeljauw of pangafilet koop ik zelf niet zo vaak. Ik behoor dan ook tot de mensen die meestal zalm of tonijn kiezen. Toch koos ik deze keer wel voor een witvis. Ik had namelijk zin in een lekkere stoof met vis. Lekker licht voor in de lente met doperwtjes, prei en champignons. De crème fraiche geeft het hele gerecht een romige en zachte smaak terwijl de witte wijn ervoor zorgt dat alles net wat intenser smaakt. Naar mijn idee een heerlijke combinatie. Serveer het met wat rijst en eventueel wat extra brood om in het vocht te kunnen dopen. _PSA3325.jpg
Dit heb je nodig voor 4 personen:

  • 4 stukken witvis zoals pangafilet of kabeljauw uit de vriezer, ontdooid
  • 1 grote prei of 2 kleinere
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 250 gr champignons
  • 150 gr doperwten, ontdooid
  • 2 el verse peterselie, fijngehakt
  • 100 ml witte wijn
  • 250 ml vis bouillon of groente bouillon
  • 200 ml creme friache
  • zout en peper
  • boter om te bakken

Zo maak je het:

Snijd de prei in halve ringen en de champignons in plakken.
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
Snijd de vis in grove stukken en leg apart op een bord.
Verhit een flinke klont boter in een diepe pan met dikke bodem en fruit de ui een paar minuten tot hij zacht is.
Voeg de knoflook en de prei toe en bak nog een paar minuten tot de prei geslonken is.
Doe de champignons erbij en bak 5 minuten tot alles zacht en gaar is.
Schenk de witte wijn erbij en laat de alcohol in een paar minuten zo goed als verdampen.
Schep de creme fraiche erbij samen met de bouillon en breng aan de kook.
Laat 5 minuten zachtjes koken zonder deksel op de pan.
Voeg de doperwten, peterselie en de vis toe samen met wat zout en peper.
Roer even voorzichtig door en breng alles opnieuw aan de kook.
Laat de vis in 5 minuten zachtjes gaar koken.
Als je de saus te dun vind, kun je die nu eventueel wat dikker laten worden met wat maizena.
Dit doe je door een theelepel maizena samen met wat vocht in een bakje tot een papje te roeren en dit door de visstoof te roeren.
Wees wel voorzichtig aangezien je wel wilt dat je vis mooi heel blijft.
Laat het nog een paar minuten zachtjes pruttelen en serveer met wat rijst of brood.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s