Verse pesto

DSCN1501Jullie weten waarschijnlijk al dat ik pesto meestal uit de koeling in de supermarkt koop. Niks mis mee natuurlijk. Maar ik wilde al een tijdje eens mijn eigen pesto maken. Zelfgemaakte pesto had ik nog nooit op, dus ik was wel benieuwd naar het verschil in smaak. Dat die uit een potje anders smaakt wist ik natuurlijk van te voren al. Maar smaakt hij nou ook anders dan die ‘verse’ uit de koeling? Ik kan je zeggen: Ja! Hij smaakt echt heel anders dan ik me had voorgesteld, maar het smaakt wel heel veel lekkerder. Nu kun je op internet heel veel variaties vinden, maar dit is gewoon hoe ik hem het lekkerste vind.

Tip: Heb je pesto over of heb je expres extra gemaakt om te bewaren? Doe het in een vorm voor ijsklontjes en bewaar het in de vriezer. Op die manier kun je er precies uithalen wat je nodig hebt. DSCN1506Dit heb je nodig:

  • 40 gr verse basilicum
  • 30 gr pijnboompitten
  • 30 gr parmezaanse kaas, het liefst van een blok en niet uit een zakje
  • 1 teen knoflook
  • 3 – 4 el olijfolie
  • peper en eventueel zout
  • een scheutje citroensap

Zo maak je het:

Rooster de pijnboompitten zonder olie of boter in een koekenpan goudbruin. Rasp de parmezaanse kaas. Doe de blaadjes van de basilicum in een vijzel of keukenmachine. Bestrooi met wat peper en voeg de kaas, knoflook en pijnboompitten toe. Maal alles fijn en voeg lepel voor lepel wat olie toe tot je tevreden bent over de substantie. Proef even en voeg eventueel nog wat zout en peper toe als je dat nodig vind en voeg een scheutje citroensap toe. Schenk alles over in een bakje en gebruik het bijvoorbeeld door je pasta. Je kunt dit een paar dagen in de koelkast bewaren, maar gelijk gebruiken is wel het lekkerste.

Eetsmakelijk!

Een gedachte over “Verse pesto

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s