Gevulde courgette met ricotta en zalm

_PSA3150.jpg
Ineens had ik weer enorm veel zin in gevulde courgette. Iets wat ik niet heel vaak maak. Mijn vorige recept met gevulde courgette is namelijk alweer 1,5 jaar geleden (vrijwel het begin van mijn blog). In die ander half jaar heb ik dat recept meerdere keren gemaakt. Maar deze keer wilde ik er wat anders mee doen. Het was nog best moeilijk om een keuze te maken. De variaties met het vullen van groente zijn namelijk vrijwel eindeloos. Met het lente gevoel in mijn achterhoofd ben ik gaan nadenken en kwam uiteindelijk op dit recept uit. Met heerlijke frisse ingrediënten zoals ricotta, verse zalm en kruiden die prima bij het mooie weer passen. Serveer deze gevulde courgette met bijvoorbeeld wat gebakken aardappels of verse pasta en een groene salade. _PSA3158.jpg
Dit heb je nodig voor 4 personen:

  • 2 courgette, kies er 2 die makkelijk en stabiel kunnen liggen
  • 175 gr verse zalm
  • 250 gr ricotta
  • 1 (rode) ui
  • 1 teen knoflook
  • 1/2 pakje verse dille, fijngehakt
  • 1/4 pakje bieslook, fijngehakt
  • citroensap, naar smaak
  • zout en peper

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 graden en leg een bakblik of ovenschaal klaar waar 4 courgette helften makkelijk in kunnen liggen.
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn (of pers hem uit).
Snijd de verse zalm in kleine blokjes van een cm.
Halveer de courgette in de lengte en verwijder het vruchtvlees.
Dit gaat het makkelijkste met een theelepel. Zorg wel dat je een klein randje van het vruchtvlees laat zitten voor de stevigheid.
Hak het vruchtvlees wat je er uit hebt gehaald in kleine stukjes.
Doe de ricotta, zalm, dille en bieslook in een kom en zet apart.
Verwarm wat olie of boter in een koekenpan en voeg de gesnipperde ui toe.
Bak de uit 2 minuten tot hij zachter word.
Voeg de knoflook en het courgette vruchtvlees toe.
Bak dit een paar minuten tot de courgette zacht is geworden.
Zet het vuur uit en laat heel even afkoelen tot de ergste hitte er af is.
Schep het courgette mengsel bij het ricotta mengsel en breng op smaak met citroensap, zout en peper en meng goed.
Leg de courgette helften in een bakblik of ovenschaal.
Verdeel de ricotta vulling in de courgette helften en bak in de oven voor ongeveer 30 minuten of tot de courgette beetgaar is en de vulling licht begint te kleuren.
Serveer met wat gebakken aardappels of verse pasta en een groene salade.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s