Met dit gerecht maak je mij echt heel erg blij. Een aantal van mijn favoriete ingrediënten zijn in dit recept te vinden. Namelijk ei, aardappel en tomaat. Tijdens het eten vroeg ik me ook gelijk af waarom ik dit nooit eerder gemaakt heb. Het lijkt een beetje op Shakshuka, maar dan net iets anders. Meestal eet je dit als ontbijt. Iets wat ik toch wel redelijk veel werk vind op de vroege ochtend. Om die reden maakte ik het dus ’s middags, maar als avondmaaltijd is het ook heel geschikt. Samen met wat geroosterd brood of een salade heb je een heerlijke maaltijd. En het handige is dat je maar 1 pan vuil hoeft te maken.
Dit heb je nodig voor 1 tot 2 personen:
- 350 gr aardappel
- 150 gr wortel
- 200 ml tomatensaus
- 2 eieren (of meer als je er plek voor hebt)
- een handje geraspte kaas
- scheutje water
- zout en peper
Zo maak je het:
Schil de aardappel en snijd ze samen met de wortel in stukjes van ongeveer een centimeter.
Verhit een niet al te grote koekenpan met wat olie of boter en voeg de aardappel en wortel toe.
Bak ongeveer 10 minuten tot de aardappel wat bruine randjes krijgt en al wat zachter begint te worden.
Dek de pan eventueel af met een deksel en vergeet niet te roeren.
Voeg de tomatensaus en een scheutje water toe en breng eventueel op smaak met zout en peper.
Laat het zachtjes sudderen voor 10 minuten met de deksel op de pan.
Maak 2 kuiltjes op de plek waar je de eieren wilt hebben.
Breek de eieren 1 voor 1 in een bakje en laat de eieren voorzichtig in de kuiltjes glijden.
Zet het vuur laag en laat het eiwit zachtjes gaar worden.
Het is het lekkerste als het eigeel nog een beetje vloeibaar is.
Verdeel er vlak voor het einde nog wat geraspte kaas over en laat het smelten.
Eet smakelijk!
Top idee ga het vanavondt eten alvast bedankt
LikeLike
Leuk! Eet smakelijk alvast
LikeLike