Gevulde Courgette met een Oosters Tintje

DSCN0593 Deze manier van courgette bereiden had ik nog nooit gedaan, maar ik wilde het al een hele tijd proberen. Toen ik wat nieuwe kruiden had gekocht in de Markthal in Rotterdam, ben ik gaan nadenken hoe ik die kruiden kon gebruiken. Ik ben de twee gaan combineren en kwam op dit gerecht uit. Ik had er eerlijk gezegd niet zoveel van verwacht toen ik dit maakte, maar oh wat was het lekker! Mijn vriend en ik waren allebei nogal verrast hoeveel smaak er uit zo’n klein beetje kruiden kan komen. Zeker het proberen waard! Volgende keer voeg ik ook nog wat pijnboompitten toe denk ik. Ik eet dit hier met gebakken aardappeltjes maar met rijst kan het ook heel goed.DSCN0592

Dit heb je nodig voor 2 personen:

  • 1 courgette
  • 250 gr gehakt
  • 100 gr feta
  • 1 1/2 thl garam masala
  • 1 ui
  • snufje chilipoeder
  • zout en peper

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de courgette in de lengte (zorg wel dat beide kanten stabiel kunnen liggen) en schraap het binnenste er uit met een lepel. Laat nog wel een randje over.DSCN0586

Snipper de ui fijn en hak de courgette pulp ook fijn. Verhit een pan met een klein beetje olie of boter (ik gebruik vaak kokosvet) en bak de ui glazig in een paar minuten. Voeg het gehakt toe en maak goed los met je lepel. Bak het gehakt tot je geen roze meer ziet. Voeg de courgette pulp toe en bak tot het wat zachter is geworden. Snijd de feta in kleine blokjes en doe de helft in de pan samen met de kruiden. Breng op smaak met zout en peper.

Leg de helften in een ovenschaal en zorg dat ze niet zo makkelijk om kunnen vallen. vul de helften met het gehaktmengsel en bestrooi met de rest van de feta. Bak de courgette voor ongeveer 30 minuten in de oven. Bij mij werd de feta snel bruin dus heb ik mijn schaal voor de laatste helft van de baktijd afgedekt met aluminium folie.

Eetsmakelijk!

Een gedachte over “Gevulde Courgette met een Oosters Tintje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s