Caramel pecan koekjes van Magnolia Bakery

_PSA3161.jpg
Jaren geleden kocht ik mijn eerste echte bakboek. Namelijk een boek van de welbekende Magnolia Bakery in New York. Je weet wel, die bakkerij waar de meiden van Sex and the city een cupcake gaan halen. Sinds die aflevering van de serie was iedereen opslag fan en wilde iedereen massaal de baksels van Magnolia Bakery proeven. Ik hoorde dus ook bij die groep. En omdat ik helaas aan de andere kant van de wereld woon, kon ik niet zomaar even langs gaan. Heel jammer natuurlijk. Tot ik zag dat ze ook een bakboek hadden uitgebracht. Mijn Engels was toen al redelijk goed, dus het feit dat het boek niet in het Nederlands te koop was leek mij niet zo’n probleem. Iedereen weet inmiddels dat bakken niet mijn sterkste punt is in de keuken (ik kook eigenlijk liever dan dat ik bak), dus toen ik zag dat alle maten in cups waren vermeld, schrok ik toch wel even. Aangezien ik thuis geen cups had, moest ik dus alles om gaan zetten naar grammen. Iets wat toch wel wat werk kost.
Toen der tijd had ik ook nog bijna geen ervaring in de keuken waardoor dit boek toch wel iets te hoog gegrepen was in die tijd. Ik maakte een aantal recepten samen met een vriendin.
Maar toch eindigde het boek weer in de kast en vergat ik het eigenlijk een beetje.
Enorm zonde natuurlijk, want de recepten die er in staan zijn echt overheerlijk en typisch Amerikaans.

Laatst bekeek ik mijn kookboekenplank weer eens en viel mijn oog weer op dit bakboek.
Ik besloot deze keer toch weer een poging te wagen en het leek me handig om de omgerekende hoeveelheden hier op te schrijven. Op die manier kan ik het recept met jullie delen. En misschien moedig ik je wel aan om dit boek ook eens te gaan uitproberen. Dit boek bevat namelijk enorm veel recepten zoals chocolat chip cookies, red velvet cake, de beroemde Magnolia cupcakes en nog veel meer.

_PSA3173.jpg
Dit heb je nodig voor ±40 koekjes:

  • 256 gr bloem
  • 227 gr zachte roomboter
  • 1 tl baksoda (zuiveringszout)
  • 1/2 tl zout
  • 50 gr kristalsuiker
  • 165 gr licht bruine basterdsuiker
  • 1 groot ei
  • 1/2 tl vanille extract
  • 150 gr zachte fudge
  • 190 gr pecan noten

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Rooster de pecan noten 15 minuten op de bakplaat in de oven en laat afkoelen.
Hak ze samen met de zachte fudge in kleine stukjes.
Verwarm de oven opnieuw voor op 180 graden.
Meng de bloem, baksoda en zout in een kleine kom en zet apart.
Doe de boter en 2 soorten suiker in een grote kom en mix alles 2 minuten goed door tot de boter mooi glad is.
Voeg het ei en vanille extract toe en klop goed door.
Doe het bloem mengsel, fudge en noten erbij en meng even kort door tot het net gemengd is.
Draai balletjes ter grootte van een grote walnoot of kleine pingpong bal en leg ze op beklede bakplaten.
Zorg dat ze voldoende ruimte hebben, omdat de koekjes uitzetten in de oven.
Bak ze voor 10 tot 12 minuten of tot de randjes van de koekjes goudbruin beginnen te worden.
Laat ze een paar minuten afkoelen op de bakplaat en verplaats ze daarna naar een rek om verder af te koelen.

Eet smakelijk!

Het Magnolia Bakery kookboek kun je hier kopen. 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s