Witlofsalade met appel en gerookte kip

Witlof is echt zo’n groente waarvan ik vind dat ik het veel te weinig eet. Om een bepaalde reden maak ik er ook te weinig variaties mee. Zo staat de snelle witlof salade met mandarijn bij ons vaak op tafel. En ook de witlof met ham en kaas uit de oven is ook bij iedereen wel bekend. Ze blijven lekker natuurlijk, maar ik vond het ook wel eens leuk om iets anders te bedenken. Het nadeel van witlof is dat het vrij makkelijk bitter smaakt. Het was dus deze keer de uitdaging om dat te zien voorkomen. Ik moet zeggen dat het met deze salade aardig gelukt is. De gerookte kip en de hardgekookte eieren zorgen ervoor dat de salade goed vult en iets zachts heeft. Terwijl de appel en de witlof juist voor dat knapperige zorgen wat deze salade zo lekker maakt. Ik maakte hem voor de lunch, maar je zou hem ook prima kunnen serveren met een aardappel gerecht ernaast als avondmaaltijd.


Dit heb je nodig voor 2 tot 3 personen:

  • 3 stronken witlof
  • 1 appel
  • 2 hardgekookte eieren
  • 150 gr gerookte kipfilet
  • 1 el verse fijngehakte basilicum
  • 4 el yoghurt mayonaise
  • 1 1/2 el appelcider azijn of witte wijn azijn

Zo maak je het:

Snijd de witlof stronken in reepjes en verwijder de harde kern.
Verwijder het klokhuis van de appel en snijd de appel samen met de gerookte kipfilet in reepjes.
Pel de eieren en snijd ze in blokjes.
Doe de yoghurt mayonaise samen met de azijn in een kom en meng het goed.
Doe alle ingrediënten in een slaschaal en schep het goed door elkaar.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s