Zo af en toe vind ik het wel eens leuk om expres een recept te bedenken met een ingrediënt wat ik niet zo vaak gebruik. Zo koos ik deze keer voor venkel. Een groente die ik vooral in de warmere periode van het jaar erg lekker vind. Toch koop ik hem bijna nooit. Vooral omdat het een nogal uitgesproken smaak heeft die niet overal bij past. Nou wist ik dat venkel en zalm een vrij klassieke combinatie is. En om die reden besloot ik dat als basis te gebruiken voor dit pasta recept. Samen met de romige saus en de frisse dille en citroen, heb je een heerlijke en eenvoudige pasta op tafel staan.
Dit heb je nodig voor 4 personen:
- 300 tot 350 gr spaghetti
- 300 gr gerookte zalm, in stukjes gesneden
- 1 grote venkel
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- rasp van 1 citroen
- 2 el fijngehakte dille
- 200 gr naturel roomkaas
- 125 ml slagroom
- zout en peper
Zo maak je het:
Snijd de ui in halve ringen en de venkel in dunne reepjes.
Verhit een wok of andere diepe pan met dikke bodem met wat olie.
Bak hier de ui en venkel in voor ongeveer 10 minuten of tot de venkel beetgaar is.
Kook ondertussen de pasta volgens aanwijzing op de verpakking en bewaar wat kookvocht.
Pers de tenen knoflook uit boven het venkel mengsel.
Roer dit even door tot het begint te geuren.
Voeg de slagroom en roomkaas toe en laat dit al roerend smelten.
Verwarm het op laag vuur tot het indikt tot een saus.
Voeg de citroenrasp, dille en wat peper toe.
Doe als laatste de zalm en pasta erbij.
Meng goed en voeg wat kookvocht toe als dat nodig is.
Breng eventueel extra op smaak met zout en peper en serveer.
Eet smakelijk!