Orzo salade met aardbeien en rucola

_PSA6689.jpg
Nu het weer warmer is buiten, krijg ik ook meteen meer trek in fruit. En dan met name aardbeien. De combinatie van het zoete van de aardbeien en het hartige van bijvoorbeeld een salade vind ik dan echt overheerlijk. Een aantal jaar geleden maakte ik al eens een salade met aardbeien waar ik dan biefstuk bij had gebakken. Een recept wat nog steeds een favoriet is. Maar deze keer heb ik er toch voor gekozen om er wat andere ingrediënten bij te doen. Zo gebruikte ik rucola en kip en maakte ik een dressing van onder andere yoghurt en balsamico azijn. Aardbeien en balsamico azijn blijft tenslotte een klassieker. _PSA6693.jpg
Dit heb je nodig voor ± 2 personen:

  • 100 gr orzo of andere pasta naar keuze
  • 200 gr kip
  • ± 100 gr aardbeien
  • 1 avocado
  • 40 gr rucola
  • 4 el dikke yoghurt
  • 2 el balsamico azijn
  • 1 el honing
  • 1 el mosterd
  • zout en peper

Zo maak je het:

Kook de pasta volgens aanwijzing op de verpakking en giet het af.
Roer wat olie door de pasta tegen het kleven en laat de pasta afkoelen.
Snijd ondertussen de kip in kleine blokjes en bak deze in een koekenpan met wat olie in 5 minuten gaar en goudbruin.
Laat ook dit afkoelen.
Snijd de aardbeien in plakjes en de avocado in blokjes.
Roer voor de dressing de yoghurt, balsamico azijn, mosterd en honing door elkaar en voeg hier wat zout en peper aan toe.
Doe alle ingrediënten in een kom en voeg hier naar smaak de dressing aan toe.
Meng goed door elkaar en serveer.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s