Gevulde tomaten met rijst en ricotta

Ik had laatst ineens zin om weer eens gevulde tomaten te maken. Ik wist ook dat ik een hele tijd geleden al eens eerder een recept met gevulde tomaten had gemaakt. Maar toen ik zag dat dat inmiddels zo’n 3 jaar geleden was, vond ik het wel eens tijd voor een nieuw recept. En dat deed ik met onder andere rijst, prei, basilicum en ricotta. Door hem vegetarisch te houden, kun je hem makkelijk met allerlei verschillende dingen combineren. Maak er bijvoorbeeld een lekkere salade bij samen met een stukje vis of vlees. _PSA6681.jpg
Dit heb je nodig voor 6 stuks:

  • 6 grote tomaten
  • 100 gr rijst
  • 75 gr ricotta
  • een flinke hand geraspte parmezaanse kaas
  • 10 gr basilicum
  • 1 teen knoflook
  • 1 prei
  • panko/broodkruim
  • klein scheutje citroensap
  • zout en peper

Zo maak je het:

Kook de rijst volgens aanwijzing op de verpakking en laat het enigszins afkoelen.
Snijd de prei in halve ringen en hak de basilicum fijn.
Verhit wat olie in een koekenpan en voeg de prei toe.
Pers hierboven de teen knoflook uit en voeg wat peper en zout toe.
Bak het mengsel voor een minuut of 5 tot de prei zacht en gaar is.
Roer dit samen met de basilicum door de rijst.
Voeg hier de ricotta, parmezaanse kaas en wat citroensap aan toe.
Meng goed door en breng ruim op smaak met zout en peper.
Verhit de oven voor op 200 graden en zet een ovenschaal klaar.
Snijd de bovenkant van de tomaten en hol de tomaten uit.
Dit gaat met makkelijkste met een mesje en een lepeltje.
Vul de tomaten ruim met het rijst mengsel en zet ze in de ovenschaal.
Bestrooi met wat panko of broodkruim en bak ze in de oven voor ongeveer 20 minuten.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s