Nu we volop in de lente zitten, betekent dat ook dat er weer meer vers fruit in de winkel ligt. Ik ben dan altijd weer enorm blij als er weer bakken vol verse aardbeien te koop zijn. Tijd om daar eens een snelle, makkelijke en overheerlijke lunch mee te maken. Het klinkt misschien vreemd om aardbeien te combineren met avocado en er vervolgens je boterham mee te beleggen, maar het is naar mijn mening juist erg lekker. Het zachte van de avocado, het zoete van de aardbeien, het zoute van de kipfilet en het zure van de balsamico zorgt juist voor een overheerlijke lunch.
Dit heb je nodig:
- 2 boterhammen
- 1 avocado
- 2 tot 3 aardbeien, afhankelijk van het formaat
- 2 plakjes kipfilet
- 1/2 el dikke balsamico azijn
- een klein scheutje citroensap
- zout en peper
Zo maak je het:
Rooster de boterhammen en leg ze apart.
Verwijder de schil en de pit van de avocado en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes.
Doe ze in een kom en prak ze fijn met een vork.
Breng op smaak met wat zout, peper en citroensap.
Beleg de boterhammen met een plakje kipfilet.
Verdeel hier de avocado over.
Snijd de aardbeien in plakjes en verdeel ze over de avocado.
Druppel wat van de dikke balsamico over.
Als je dit niet hebt, kun je ook gewone balsamico azijn gebruiken.
Snijd de boterhammen doormidden en serveer.
Eet smakelijk!